Haberler

Edremit'te Halk Eğitimi İşbirliği Toplantısı

Edremit İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı'nda Edremit Halk Eğitim Merkezi (EHEM)'nin 5 ayda 16 yerleşim biriminde 292 kursta ve 6 bin 760 kursiyere eğitim hizmeti verildiği açıklandı.

Kaymakam Abdulhamit Erguvan'ın başkanlığını yaptığı komisyon toplantısı Öğretmenevi'nde yapıldı. Toplantıda, Kaymakam Abdulhamit Erguvan, öğrenen şehirler kervanında, Edremit'i en önlere taşımanın gayreti içinde olduklarını söyledi.

Erguvan, "İlçemizde yaşayan insanımızın eğitim ihtiyaçlarının karşılanması, nitelik kazanması, istihdama, üretime, ekonomiye, katkı sağlaması, meslek sahibi olması yönünde eğitim hizmetleri verilmesini önemsiyoruz. Kişisel gelişim, sosyal ve kültürel eğitimlerin önemi ve gerekliliği tartışılamaz. Kişi ve toplum hayatına çok önemli katkıları olan alanlarda çok güzel eğitim hizmetleri veriliyor. Bu eğitim hizmetleriyle birlikte meslek kazandıracak eğitimlerin verilmesi de çok önemli. Bu eğitim hizmetlerinin üretilmesinde çok önemli bir misyon üstlenmiş olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitimi Merkezimizin çalışmalarını memnunlukla karşılıyorum. Bu alanda emek veren merkez müdürümüzü, idareci ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. İlçemizde yakalanan başarıda bu komisyonda bulunan kurum ve kuruluşların ve eğitimcilerin payının da olduğuna inanıyorum. Marifet iltifata tabidir. Başarının kahramanlarına teşekkür ediyorum."dedi.

Erguvan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Klasik halk eğitim merkezi anlayışının dışına çıkılması önemlidir. Bu konuda anlayış birliği olması güzel ve istenen bir durumdur. İstatistikler ilçemizde yakalan başarıyı gözler önüne seriyor. Her geçen yıl artan kurs sayısı ve çeşitliliği kursiyer sayısını da önemli ölçüde arttırmıştır. Amacımız bu eğitimlere katılımın önündeki engelleri kaldırmak, yararlanan sayısını arttırmak ve ilçemiz Edremit'i Öğrenen Şehirler Kervanında en önlere taşımaktır. İlimiz genelinde ilçemizin istatistiklerle önde olduğu görmek memnunluk vericidir. İnsanımızın eğitimi ve nitelik kazanması için gereken ne ise yapılacaktır."

Toplantıda, HEM Müdürü İsmail Damar tarafından yapılan sunumla, 2013-2014 dönemindeki ilk 5 aylık dönemle ilgili ve eğitim İhtiyaçlarını belirleme çalışmaları, açılan kurslar, denetimler, sergi ve şenlikler ile yapılan işbirlikleri ve gelecek dönemle ilgili planlamalar hakkında da ayrıntılı bilgiler verildi. Rakamlar, HEM'in rakamlarla başarı sınırlarının çok üstünde hizmet verildiğini ortaya koyduğunu gösterdi.

HEM Müdürü İsmail Damar'da, "Edremit'te yaşayan 130 bin insanımızdan 7 yaş ve üzeri kesime eğitimler veren Edremit Halk Eğitimi Merkezi Edremit Merkez Yolören, Akçay, Yaşyer, Zeytinli, Altınoluk, Kadıköy, Güre Yassıçalı, Hacıaslanlar, Kavlaklar, Kızılkeçili, Kipa, Ortaoba, Dereli, Tahtakuşlar gibi 16 yerleşim biriminde açılan 292 kursta 67 bin 60 kursiyere eğitim hizmeti verdi. 34'ü tamamlanan kursların 258 i aktif olarak devam ediyor. ve her geçen gün talep doğrultusunda yenileri açılıyor. Öğrencilere yönelik 107 kursta 2 bin 300 öğrenci eğitim hizmeti alıyor. Açılan 13 kursta 199 kursiyere okuma yazma. 90 kursta 2321 kursiyer meslek ediniyor, 178 kursta 40 bin 72 sosyal ve kültürel kursta kişisel gelişim alanında eğitim alıyor. Öğrenciler sınavlara hazırlanıyor. Hedef kitle olarak belirlenen 24-65 yaş grubundan yetişkinlere 1 Eylül - 28 Ocak tarihleri arasında 5 aylık dönemde eğitimlere 3671 kursiyer katılmıştır. Eğitimlere katılım oran 5 aylık dönemde yüzde 5,13'e ulaşmıştır. Geçen yıl bir yıllık dönemde 5 bin 213 kursiyer ile yüzde 7.28 olmuştur. Bu oranı geçileceği sinyalleri veriliyor. Ülkemizde 2015 yılına kadar öngörülen yüzde 8'lik hedefe ulaşılmaya çok az kalmıştır. 2010 yılı verileri ilimizde bu oranın 2.1, ülkemiz ortalamasının 2.9 olduğunu ortaya koymuştu. Destek veren işbirliği yaptığımız kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Bu başarı hepimizindir" diye konuştu.

Karşılaşılan güçlükler ve çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı toplantıya, katılan kurum müdür ve amirleri, Halk Eğitimi hizmetlerine gereken katkının sağlanacağını ifade ederken tam bir görüş birliği içerisinde olduklarını belirttiler. Toplantıya, İlçe Kaymakam Abdulhamit Erguvan, 19. Piyade Tugayı'ndan Erhan Karatatar, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Bilan Bilen ve Yusuf Koç, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Acar, İnşaat Müh. Odası Cem Yüksel, Turizm Danışma Bürosu Birim Sorumlusu Mehmet Akpınar, Yılmaz Akpınar Kız Teknik ve Meslek Lisesi Orhan Koç, Karagözoğlu Ortaokulu Müdürü Zeynel Yetim, Vakıf Zeytincilik İşletmesi Müdürü Sadık Uyar, Mimarlar Odası Edremit Temsilcisi. İlhan Özen - M.Sinan Demir, Orman İşletme Müdürü Mehmet Demirbağ, İl Eğitim Denetmeni Hüseyin Bilge, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi ve Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Mustafa Alparslan, Eczacılar Odası Cengiz Erk, Berberler ve Kuaförler Odası Erdoğan Güder, Terziler Tuhafiyeciler Odası Ali Madanoğlu, Madeni Sanatkarlar ve Elektrikçiler Odası Hayati Seçen, Lokantacılar Odası Başkanı Aykut Dürüst, Ayakkabıcılar Odası Alaattin Akçeşme, Edremit Belediyesi İş-Kur Yetkilisi Emrah Konuk katıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Orhan Koç Akpınar Güre Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title