Haberler

Edremit'te Gerginlik

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, S.

BALIKESİR'in Edremit İlçesi'nde, S.S. Sarıkız Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ne ait minibüslerin şoförleriyle, Edremit- Küçükkuyu hattındaki köylere ait minibüslerin şoförleri ve köylüler arasında, yolcu taşınması konusunda başlayan gerginlik, Avcılar Köyü'nde oturan bir kişinin otomobilin kurşunlanmasıyla sürdü. Bu sabah Avcılar Köyü sapağında toplanan 6 köy halkı, Edremit-Çanakkale Karayolu'nu trafiğe kapatmak istedi, jandarma izin vermedi. Edremit Kaymakamı Osman Tunç'un gelip konuştuğu köylüler, kavşaktan ayrıldı.

Edremit İlçesi'nde, S.S. Sarıkız Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ne ait minibüslerin şoförleriyle, Edremit- Küçükkuyu hattındaki köylere yolcu getirip götüren minibüslerin şoförleri ve köylüler arasında, yolcu taşınması konusunda başlayan gerginlik sürerken, dün (cumartesi) saat 20.30 sıralarında Şevket İnce'ye ait 10 N 7122 plakalı otomobile Edremit-Avcılar Köyü yol kavşağında, plakası belirlenemeyen beyaz renkli şahin marka bir otomobilden pompalı tüfekle ateş edildi. Ateş eden kimliği belirsiz kişiler kaçtı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlatırken, bugün saat 10.30 sıralarında Edremit- Avcılar Köyü yol kavşağında toplanan, Avcılar, Narlı, Çamlıbel, Kızılkeçili, Kavlaklar, Arıtaşı köylerinden oluşan yaklaşık 500 kişi, Edremit-Çanakkale karayolunu trafiğe kapatmak istedi. Jandarma köylülerin yolu kapatmasına izin vermezken, olay yerine gelen Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Edremit'in MHP'li Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Edremit İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gül, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İlkay Gül köylülerden sağduyulu davranmalarını istedi,

Edremit- Küçükkuyu yol güzergahında 12 köyün bulunduğunu, Sarıkız Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ne ait minibüslerin şoförlerinin köy minibüslerinin şoförlerine, yolcu almamaları için sözlü tacizlerde bulunup, silah teşhir ettiğini ileri süren Avcılar Köyü Muhtarı Mehmet Emin Solak şunları söyledi:

"Köylerimizin minibüslerine binmemize izin vermiyorlar. Minibüs sürücülerimiz dövülüyor. Bizler 2 kilometrelik yol için Sarıkız minibüslerine binmeye, sonra da köy sapağında saatlerce beklenmeye zorlanıyoruz. Dün gece de Şevket İnce'nin otomobiline ateş edildi. Bunlar kanun nizam tanımıyor. Köy otobüsleri kamu için çalışıyor, oysa bunlar rant sağlamak ve bu yolun tek hakimi olmak istiyorlar. Bir avuç minibüsçü para kazanacak diye haklarımızdan vaz geçecek değiliz."

Köylüleri dinleyen Edremit Kaymakamı Osman Tunç, "Sorun 2009 yılında İl Trafik Komisyonu'nda alınan ve köy minibüslerinin yolcu alacakları durak sayısını azaltan bir karardan kaynaklanıyor. 1 Mart Salı günü toplanacak İlçe Trafik Komisyonu'nda görüşülüp, çözüme kavuşturulacak. Muhtarların dışında, her köyden 2 temsilciyi de toplantıya alacağız. Siz sakin olun. Haklı durumdayken haksız konuma düşmeyin. Dün gece yaşanan üzücü olayın faillerinin yakalanması konusunda kolluk güçlerimiz gerekli çalışmayı yapıyor. Yakalanıp, adelete teslim edilecek. Sizden sakin olmanızı istiyorum" dedi.

Kaymakam Tunç'un konuşmasından sonra sakinleşen köylüler, sessizce dağıldı. Jandarma ekipleri muhtemel bir olaya karşı yol güzergahında güvenlik önlemleri aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title