Haberler

Edremit'te Alevi Derneklerinden Kamil Saka'ya Tepki

Balıkesir’in Edremit ilçesindeki bazı alevi dernekleri şubeleri, CHP’nin Belediye Başkan Adayı Kamil Saka’ya destek olmayacaklarını açıkladı.

Balıkesir'in Edremit ilçesindeki bazı alevi dernekleri şubeleri, CHP'nin Belediye Başkan Adayı Kamil Saka'ya destek olmayacaklarını açıkladı.

Güre'deki Cem Vakfı'na bağlı Bayram Kaya Cem Evi Güre Şubesi'nde toplanan Pir Sultan Abdal Derneği Şubesi, Hacı Bektaş Derneği Şubesi, yeni Hacı Bektaş Derneği Altınoluk Şubesi ve Cem Vakfı Güre Şubesi yetkilileri, yerel seçimde CHP'yi desteklememe kararı aldıklarını açıkladı. Yeni kararlar almak için toplantı düzenleyen dernek yetkilileri adına basın açıklaması yapıldı. Alevi dernekleri mensupları ve alevi toplumunun büyük çoğunluğu seçimlerde kimi destekleyeceklerini henüz açıklamazken, MHP Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç'ı destekleyecekleri öne sürüldü.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cem Vakfı'na bağlı Bayram Kaya Cem Evi Güre Şubesi Başkanı Alişen Türkmen, "Bizim Edremit'te CHP ile yada Kamil Saka ile bir sorunumuz yok. Sayın Kamil bey bizi incitti. Biz de gereken kararımızı aldık. Biz sanki arka bahçe gibi, bir basamak gibi kullanıldığımızı hissettik. Belki o öyle değil gibi düşünse de biz öyle düşündük. Onun için de toplandık ve bir karar verdik. Bizi hiçe sayanların arkasında asla ve katta olamayız dedik. Ben defalarca sayın Kamil Saka'ya telefon ettim ve görüşmek istediğimi söyledim. Ama kendisi kabul etmedi. Yarın gel diye diye, listeyi verene kadar benle görüşmedi. Canı sağ olsun, biz ona kin de tutmadık. Kendisini zor duruma koydu. Biz de karar aldık ve dedik ki, biz düşünüp taşınıp oylarımızı ona göre vereceğiz. Açık söylemek istersem, Kamil Saka'yı desteklemeyi düşünmüyoruz. Pir Sultan Abdal Derneği Şubesi, Hacı Bektaş Derneği Şubesi, yeni Hacı Bektaş Derneği Altınoluk Şubesi ve Cem Vakfı Güre Şubesi olarak, bu kararımızı genel başkanımıza kadar da gönderdik. Genel başkanımızdan da henüz bir ses çıkmadı. Biz kendisine, bizi temsil eden Zeytinli'den, Güre'den ve Altınoluk'tan bir kişi olsun dedik. Yüzde 65 benim oyum olduğu bir yerde sözüm geçmiyorsa beni adam saymıyorlardır. Beni arka bahçe diye düşünüyorlarsa, süpürüp te bahçeye atma hakkına sahip değiller. Ortak kararımız, oylarımızı vermeyeceğiz" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kamil Saka Balıkesir Edremit Güre Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Mehmet Biçermehmetbicer958@gmail.com:

Bu açıklama Edremit'in yerli Alevilerini bağlamaz.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title