Haberler

Edremit Sahili Güzelleşiyor

VAN (İHA) – Van Gölü sahilinde Edremit Belediyesi tarafından hayata geçirilecek 'Sahil Kordonu' projesi çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, ilçe sahilindeki hazine arazinde bulunan barakaların yıktırılmasının ardından başlayan 'Sahil Kordonu' projesi çalışmalarını yerinde inceledi. Yetkililerden bilgiler alan Çiçekli, proje kapsamında altyapı çalışmalarının 15 güne kadar biteceğini söyledi. Çiçekli, "Çalışmalarımız son derece hızlı gidiyor. Gerek personelimiz gerekse araçlarımız tabiri caizse karınca gibi çalışıyoruz. Muradımız, sahil bandımızı bu sezon Edremit ve Van'a kazandırmaktır. Bizler işimizin altyapısını oluşturmaya çalışıyoruz. İstedik ki yapacağımız işi en az maliyetle yapalım. Eğer biz bu işi ihaleye çıkarmış olsaydık, kamu kaynaklarımız bir kenarda bekliyor olacaktı. Biz bunları kullanarak maliyetimizi yüzde 80 civarında azalttık" dedi.

"Ankara Büyükşehir Belediyesi Edremit'te asfalt çalışması yapacak"

Belediyenin borç miktarının oldukça fazla olduğunu ifade eden Çiçekli, "Umut ediyorum ki 15 gün içerisinde altyapımız bitecek, daha sonra ise işin ihale boyutuna geçeceğiz. Biliyorsunuz birçok çalışmamız da devam ediyor. Şamran Kanalımızın ıslah ve peyzaj çalışmaları devam ediyor. Taziye evleri, zincir marketleri ile ilgili projelendirme çalışmamız devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyemizden park, bahçe ve kontrol daire başkanlarımız geldiler. Ben buradan sizlerin vasıtasıyla Melih Gökçek Beye şükranlarımızı arz ediyorum. Bize babanın oğluna yapmayacağı şeyleri Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın talimatıyla yapıyorlar. Bu kapsamda burada yaklaşık 11 kilometre sıcak asfalt çalışması yapacaklar" diye konuştu.

"Çamurla mücadele ediyoruz"

Karla mücadelenin tamamlandığını, ancak ilçede çamurla mücadele çalışması başlattıklarını ifade eden Çiçekli, "Ne yazık ki belediyecilik hizmetleri çok kötü olduğu için her etraf şu an çamur içindedir. Fen işlerimiz gece gündüz demeden kumlama çalışması yürütüyor. Amacımız, vatandaşlarımızın ayağını çamurdan kurtarmaktır. Biliyorsunuz projemizin yarısı plaj olacak. Bu da kadın, erkek ve ailelerimizin kullanacağı şekilde geleneksel dokuya uygun yapılacak. Bu Edremit ve Van'ın sahil ihtiyacını bir nebze karşılayacak inşallah" ifadelerini kullandı.

"Van'a ikinci olimpik havuz müjdesi"

Çiçekli, Nur Tatar Spor Salonuna yakın bir alanda da yarı olimpik yüzme havuzu yapacaklarının müjdesini vererek, "Özellikle TOKİ'lerin buradaki varlığı, bizlere olimpik havuz hizmeti olanağını düşündürtüyor. Kaynağını temin edersek, Nur Tatar Kapalı Spor Salonunun yanına yarı olimpik kapalı yüzme havuzu planlıyoruz. İnsanların hala ayakları çamurdan geçemiyorsa, bu paralar nereye gitti? Halende kanar mahallerimizden 'buraya bir şey yapılmadı' diye şikayetler geliyor. Ben bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum" diye konuştu.

Çiçekli, konuşmasının ardından bir süre buradaki çalışanlarla sohbet etti. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Edremit Belediyesi Nur Tatar Van Gölü Çiçekli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title