Haberler

Edremit Körfezinde Zeytin Hasadına Başlandı

Balıkesir’in Edremit körfezinde yeşil çizik zeytin hasadına başlandı.

Balıkesir'in Edremit körfezinde yeşil çizik zeytin hasadına başlandı.

İlçelerde oluşturulan alım merkezlerinde kurulan eleklerde sınıflandırılan yeşil zeytinler, boylarına göre 3 buçuk ile 1 lira 40 kuruş arasında alıcı bulurken, yörede yağış azlığının zeytinde rekolteyi olumsuz etkilediği kaydedildi. Burhaniye'deki kırsal mahallelerde kurulan alım merkezlerinde ürün bedeli peşin ödenirken, yörede yağ fiyatları da 10 liraya kadar çıktı. Üreticiler yağ fiyatlarının düşmemesini istiyor. Yağmur beklediklerini söyleyen çiftçi Ertan Kıvrak, "Yeşil zeytin fiyatları şu an için iyi. Ama zeytinde rekolte düşük. Hava muhalefeti yüzünden verim alamadık" dedi.

Tüccar Sedat Sönmez ise, "Zeytin alımına başladık. Fiyatlar güzel. Bir yağmur olsa daha güzel olacak. Sıkıntımız yağmur. Zeytinin en kalitelisini 3 buçuktan alıyoruz. Geçen yıla nazaran çok iyi bir fiyat. Yağmurlar yağmadığı için bu sene zeytinler zayıf. İlerleyen günlerde yağ fiyatlarının iyi olacağını tahmin ediyoruz. Zeytinci bu sene biraz para kazanacak" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Balıkesir Edremit Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title