Haberler

Edremit Körfezi, Turizm Sezonunu Yoğun Geçirdi

Körfez'de 1 Haziran 30 Eylül dönemini kapsayan turizm sezonunda, Balıkesir'in dünyaya açılan kapısı olan Koca Seyit Havalimanı'ndan 107 bin 974 yolcu yararlandı Sezonda, Ayvalık'taki ada ve koylara yapılanlar ile Altınoluk ve Akçay'dan düzenlenen "mavi tur"lara ise 200 binin üzerinde turist katıldı.

HAKAN FİRİK - EMRAH ELMAS - Edremit Körfezi'ndeki 1 Haziran-30 Eylül arasını kapsayan turizm sezonunda, Balıkesir'in dünyaya açılan kapısı olan Koca Seyit Havalimanı'ndan 107 bin 974 yolcu yararlanırken, bölgedeki mavi turlara katılan turist sayısı 200 bini geçti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kuzey Ege'nin turizm merkezlerinden Ayvalık, Ören, Akçay ve Altınoluk'u içine alan Edremit Körfezi, 2014 yaz sezonunu deniz ve havada oldukça yoğun geçirdi. Bölgenin dünyaya açılan kapısı olarak nitelendirilen Balıkesir Koca Seyit Havalimanı'nda uçak seferleri ve yolcu sayılarında önemli artışlar oldu. Havalimanından, Edremit Körfezi'ndeki 1 Haziran-30 Eylül arasını kapsayan turizm sezonunda 107 bin 974 yolcu yararlandı.

Bu yılın 9 aylık döneminde ise iç hatları tercih eden yolcu sayısı geçen senenin aynı dönemine göre 72 binden 191 bine, dış hat yolcusu ise 997'den 5 bin 479'a çıktı.

2014'un Ocak-Eylül döneminde havalimanını 2 bin 168 uçak, iniş ve kalkış için kullanırken, geçen yıla göre yüzde 117'lik artış yaşandı.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, havadan ve karadan gelen yüzbinlerce kişinin yaz tatilini Edremit Körfezi'nde geçirdiğini belirterek, "Deniz, doğa, termal, sağlık, olta, güzellik her türlü turizm mevcut. Ayvalık'tan körfez boyunca Altınoluk'a kadar sahilleriyle, ormanlarıyla, termal otelleriyle bölgemiz giderek daha popüler oluyor" dedi.

Turizmci Aysen Kuşçuoğlu, yaz aylarında hava yoluyla bölgeye gelenlerin turizme büyük bir ivme ve hareketlilik kazandırdığını ifade ederek, "Havalimanımız her geçen gün yolcu sayısındaki artış ve hizmet kalitesindeki iyileşme ile dikkatleri üzerine çekiyor. Turizmciler olarak bizler havayolu ile bölgeye daha rahat ziyaretçi getirmenin rahatlığını yaşıyoruz" diye konuştu.

Denizde de yoğunluk yaşandı

Ayvalık başta olmak üzere Akçay ve Altınoluk'tan kalkan gezi teknelerince yapılan mavi turlara da ilgi yoğun oldu. Ayvalık, Akçay ve Altınoluk'tan düzenlenen mavi turlara sezon boyunca 200 binin üzerinde turist katıldı.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ilçelerinde 20 gezi teknesinin yaz boyunca tam dolulukla hizmet verdiğini, turistleri eşsiz güzellikle buluşturduğunu anlattı.

Gençer, 24 adasıyla, birbirinden eşsiz güzellikteki koylarıyla, Kızıldeniz haricinde sadece Ayvalık açıklarında bulunan kırmızı mercanların bulunduğu onlarca dalış noktasıyla, tarihi ve doğal güzellikleriyle yerli yabancı turistlerin ilgi odağı olan Kuzey Ege'nin tatil başkenti Ayvalık'ta turizm sezonunda mavi tura çıkanların sayısının 130 bini bulduğunu dile getirerek, sabahtan akşama kadar süren bu gezilerde turistlerin koylarda yüzme imkanı da bulduğunu kaydetti. - Balıkesir

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Edremit Körfezi Altınoluk Ayvalık Akçay Kültür Sanat Haberler

500

Yorumlar (1)

bati panjur ahmetmobilWeb@haberler.com:

Arkadaslar inanin edremit in yeri baska...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title