Haberler

Edremit - Eski Bakan Mehmet Ağar Değil Çiftçi Mehmet Ağar Milletvekili Aday Adayıymış

Eski Bakan Mehmet Ağar değil çiftçi Mehmet Ağar milletvekili aday adayıymış Bazı haber sitelerinde yer alan 'Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar MHP'den milletvekili aday adayı oldu' iddiası tartışma yarattı.

Eski Bakan Mehmet Ağar değil çiftçi Mehmet Ağar milletvekili aday adayıymış

Bazı haber sitelerinde yer alan 'Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar MHP'den milletvekili aday adayı oldu' iddiası tartışma yarattı. Ancak kısa sürede haberin asılsız olduğu, isim benzerliğinden kaynaklandığı ortaya çıktı. MHP'den aday olan kişinin eski Bakan Ağar değil, Burhaniye'de galericilik ve çiftçilik yapan Mehmet Ağar olduğu öğrenildi.

Burhaniye'de çiftçilik ve galericilik yapan 59 yaşındaki Mehmet Ağar, 7 Haziran'daki genel seçimler öncesinde MHP'den milletvekili aday adayı oldu. Ağar'ın adaylığı bir haber ajansı tarafından "Eski Bakan MHP'den aday adayı oldu" başlığıyla servis edildi. Ajans daha sonra düzeltme yayınladı. Ancak düzeltmeyi fark etmeyen bazı haber siteleri 'Mehmet Ağar MHP'den aday adayı oldu' iddiasını okurlarına ulaştırdı, haber sosyal medyada yankı buldu. Ancak hatanın isim benzerliğinden olduğu ortaya çıktı. Eski Bakan Ağar'da avukatı aracalığıyla açıklama yapıp, haberin gerçek olmadığını belirtip, düzeltilmesini istedi.

MHP'den Balıkesir Milletvekili aday adayı olan evli, iki çocuk babası Mehmet Ağar, hatanın isim benzerliğinden kaynaklandığını belirtip, "Sayın bakanımızı yakından tanırım. Kendisiyle iki kez TBMM'de görüşmüşlüğümüz var. Kendisini meclis ziyaretlerim sırasında köyüm olan Havran ilçesinin Büyükdere beldesine davet etmiştim. Sağolsun beni kırmadı. Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanlığı görevini yaparken, Büyükdere köyünde de bir kez misafir etme onuruna erişmiş biriyim. Kendisiyle adaş olmaktan onur duyarım. İyi bir politikacı ve iyi bir adamdır, iyi bir devlet büyüğüdür. Adını, saygıyla ve sevgiyle anarız" dedi.

"MHP VE ÜLKÜ OCAKLARINDA GÖREV YAPTIM"

Kendisinin gençlik yıllarından bu yana yalnızca MHP ve Ülkü Ocakları'nde politika yaptığını vurgulayan Balıkesirli Mehmet Ağar, "Siyasete 1978 yılında Havran ilçesinde Ülkü Ocakları Başkanlığı yaparak başladım. 1980'li yıllarda MHP davasından cezaevinde kaldım. 1999-2000 yıllarında Edremit'te MHP İlçe Başkanlığı yaptım. 25 yıldan bu yana çiftçilik uğraşırım. Balıkesir Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunuyum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Ahmet ERTAN/ EDREMİT(Balıkesir),(DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ağar Burhaniye Edremit Havran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title