Haberler

Edremit'e Romanya'dan Kardeş Ziyareti

Edremit Belediyesi’nin kardeş kenti olan Romanya’nın Tuzla Belediye Başkanı Nicu Constantin Florin, beraberinde Arges-Bascov Belediye Başkanı Ghorge Stancu ile birlikte Edremit’i ziyaret ettiler.

Edremit Belediyesi'nin kardeş kenti olan Romanya'nın Tuzla Belediye Başkanı Nicu Constantin Florin, beraberinde Arges-Bascov Belediye Başkanı Ghorge Stancu ile birlikte Edremit'i ziyaret ettiler.

Konuk başkanlar Abdulhamit Erguvan ve Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka'yı ziyaret ettiler.

Edremit Belediyesi'nin kardeş kenti olan Romanya'nın Köstence vilayetine bağlı Tuzla Belediye Başkanı Nicu Constantin Florin, Başkan Yardımcısı Reit Taner ve beraberinde Arges Vilayetine bağlı Bascov Belediye Başkanı Ghorge Stancu ile birlikte Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka'yı ziyaret ettiler. Tuzla Belediye Başkanı Nicu Constantin Florin, önceki yıllarda Güre Belediyesi ile başlattıkları kardeşlik ilişkilerini Edremit Belediyesi ile devam ettirmekten mutluluk duyduklarını belirterek, "Karşılıklı kardeşlik ilişkilerimizin sürdürülmesine Başkan Kamil Saka önemli katkılar sağlamıştır. Önceden beri gelen ilişkilerimizi aynı kardeşlik ve dostluk ilişkileri içerisinde geliştirerek devam ettireceğiz" dedi. Ziyaret anısına Başkan Saka'ya plaket verdi. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka'da Romanya'lı konukları Edremit'te ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek "Tüm insanlığın dostluk ve kardeşlik içerisinde olması gerektiği doğrultusunda kardeş kardeş şehir ilişkilerimizi devam ettiriyoruz. Ulu Önder Atatürk'ün dediği gibi 'Yurtta sulh, cihanda sulh' anlayışı ile karşılıklı diyalog içerisinde kardeşlik ilişkilerimizi ve buna bağlı iş birliğimizi de geliştireceğimize inanıyorum" dedi. Ziyaret anısına ilçeyi tanıtıcı dokümanlar ve zeytin, zeytinyağı verildi. Belediyede ki görüşmenin ardından konuk Tuzla Belediye Başkanı Nicu Constantin Florin ve Bascov Belediye Başkanı Ghorge Stancu, ev sahibi Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ile birlikte Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan'ı makamında ziyaret ettiler. Kaymakam Erguvan, ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, farklı ülke ve kültürlerin insanlarının kardeşlik ilişkileri kurmasının çok önemli olduğunu belirterek konuk başkanlara teşekkür etti. Ziyarette Belediye Başkan Yardımcıları Fatma Özgirgin ve Mehmet Ertaş'da hazır bulundu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Edremit Belediyesi Kamil Saka Romanya Tuzla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title