Haberler

Edremit CHP'den "Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi"

CHP Edremit İlçe Örgütü tarafından Altınoluk Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen "Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi" gerçekleştirildildi.

CHP Edremit İlçe Örgütü tarafından Altınoluk Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen "Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi" gerçekleştirildildi.

Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingine çok sayıda vatandaş katıldı. Altınoluk Şahinderesinde buluşan vatandaşlar bir süre bayrakları ve pankartları ile yürüdüler. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden demokrasi mitinginde konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, "Bunlar laik cumhuriyetimizi ortadan kaldırmak için asker, polis, sivil demeden tüm halkımızı hedef aldılar." dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ise "Sabah Hasan Mutlucan'ın 'Yine şahlanıyor aman' türküleriyle uyandık. Sokağa çıkma yasakları var ve bir de baktık ki Türkiye'nin rejimi değişmiş. Ecevit, Zincirbozan'da, Demirel şapkasını almış gitmiş. Bambaşka bir Türkiye. Bütün devrimciler, demokratlar, solcular, Atatürkçüler sanki o rejimin sorumlusuymuş gibi ceza evlerine zindanlara tıkıldılar." dedi.

Havutça,"15 Temmuz'da, o gece TBMM'yi bombalayan hainlere lanet olsun. Yunan gavuru bile bombalamadı bu ülkenin kalesini. O darbe gecesi ben de TBMM'deydim. CHP Genel Başkanı darbeye karşı net duruşuyla Ankara'da bulunan milletvekillerini Meclise çağırdı. Biz bütün milletvekillerimizle oradaydık. O bombalar 100 metre ötemizde patladı." dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Tüm Balıkesir Altınoluk Edremit Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title