Haberler

Edremit Belediyesi ve Ed-Bel Ltd. Şti.'den Açıklama

Balıkesir’in Edremit Belediye Başkanlığı ve bağlı olan Ed-Bel ltd. Şti.

Balıkesir'in Edremit Belediye Başkanlığı ve bağlı olan Ed-Bel ltd. Şti. yönetimi, Dereli Köyü'nde kurulmak istenilen taş ocağı ve kırma taş tesisleri ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Belediye Başkan Vekili ve ED-BEL Ortaklar Kurulu Başkanı Engin Sağdıç'ın imzası bulunan yazılı açıklamada, "Ed-Bel ltd. Şti. yüzde 99,99 Edremit Belediyesine ait ve Ticaret Kanununa göre kurulmuş ve işlev yapan ticari bir şirkettir. Şirketimiz kuruluş amacı nedeniyle Edremit Belediyesinin hizmet verdiği her alanda Belediyenin görev ve yetkilerine uygun olarak çalışma ve faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu faaliyetlerimiz sırasında Edremit'imizin güzide Dereli Köyü sınırları içerisinde bulunan taş ocağı ile ilgili olarak Maden İşleri Genel Müdürlüğünden arama ruhsatı ihtihsal etmiştir. Elbette üretim için işletme ruhsatı gerekmektedir. Şirketimiz bu ruhsatı almamıştır. Ancak, Maden Kanununa göre işletme ruhsatı alınmadığı takdirde arama ruhsatında iptal olacak ve ocak arama ruhsatı adı geçen kuruma geri dönecektir. Bu ise ocağın kullanım ve işletim hakkının bir başka 3. kişiye verilebilmesi sonucunu doğurabilir. Halbuki şirketimiz bu yerle ilgili olarak söz verdiği şekilde ocağın kullanımını kontrol altında bulundurmak istemektedir. Bu amaçla söz konusu yerle ilgili olarak Acarlar Ltd. Şti ile yapılmış bulunan kira sözleşmesinin de feshi bildirilmiş bulunmaktadır. Bu durum göstermektedir ki Şirketimiz sorumluluklarına uygun olarak davranmaktadır. 20/01/2014 tarihinde kontrol ve halkın isteminin dışında bir durumun gerçekleşmesini önlemeye matuf olarak ruhsatın elinde bulundurulması yönünde Orman İşletme Müdürlüğüne arama ruhsatının iptal olmaması ve işletme ruhsat sürecinin uzatılması adına bilgi talebinde bulunmuştur. Kaldı ki, muhterem halkımıza yaptığımız ziyaret bundan çok sonra olup kendilerine karşı beyan ve taahhütlerimiz sözler yaptığımız işlemlerle örtüşmektedir. Bunun yanında yukarıda izaha çalıştığımız gibi şirketimiz ticaret kanunları hükümlerince ticari bir şirket olup, bu şirketi yönetenlerin kendi ortaklarına, amirlerine ve kamuya karşı sorumlulukları ve hesap verme zorunluluğu bulunmaktadır. Bu cümleden olarak şirketimiz tüm sorumluluğunun bilincindedir. Belediyemiz ve Şirketimiz hakkında gerek basılı medyada gerekse fısıltı gazetelerinde yapılan taş ocağına ilişkin dedikodular, 30 Mart yerel seçimler öncesi siyasi ve politik amaca hizmet eden yıpratma politikasının bir ürünüdür. Saygıdeğer Dereli Köy halkımıza yapmış olduğumuz ziyarette vermiş bulunduğumuz sözün arkasındayız ve dik duruşumuz sonuna kadar devam etmektedir" denildi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Edremit Belediyesi Balıkesir Ortaklar Dereli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title