Haberler

Edremit Belediyesi'nin Şengal-kobani Yardımları Sürüyor

Van’ın Edremit Belediyesi, DAİŞ saldırıları sonucu Şengal ve Kobani’den göç ederek Türkiye’ye gelen ve Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa’daki kamplara yerleştirilen savaş mağdurları için yürüttüğü yardım kampanyaları sürüyor.

Van'ın Edremit Belediyesi, DAİŞ saldırıları sonucu Şengal ve Kobani'den göç ederek Türkiye'ye gelen ve Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa'daki kamplara yerleştirilen savaş mağdurları için yürüttüğü yardım kampanyaları sürüyor.

Şimdiye kadar belediye meclisi kararıyla Şengal ve Kobani'den gelen savaş mağdurları için birçok kez nakdi yardım çıkaran Edremit Belediyesi, kamplarda bulunan kadın ve çocuklar için yürüttüğü kampanya çerçevesinde topladığı iki kamyon yardımı da Şengal-Kobani Yardım Koordinasyon Merkezi'ne teslim etti. Edremit Belediyesi Kadın Meclisi'nin önerge verdiği ve Edremit Belediyesi Meclisi onayından geçen yardım kampanyasıyla Edremit ilçesinde bulunan esnaf ve yardımseverlerin de desteğiyle kadın ihtiyaçları, temizlik malzemeleri ve çocuklar için her türlü ihtiyaçlar temin edildi. Kadınlar için kişisel temizlik ürünleri, çocuklar için mama, ıslak mendil, bebek bezi, şampuan, sabun gibi ihtiyaçları toplayan yardım komisyonu, yardım malzemelerini tek tek paketleyerek kamplara gönderilmek üzere yardım merkezine ulaştırdı.

Kampanya ile ilgili açıklama yapan Edremit Belediyesi DBP'li Meclis Üyesi Nazime Bor, ağustos ayında kadın meclisi tarafından Şengal'e yardım için bir kampanya başlattıklarını aktararak, Edremit ilçesi esnafı katkısıyla kadın ve çocuk ihtiyaçları için yardım topladıklarını belirtti.

Bor, "Şengal kampı için yardım yapma kararı aldık. Kamp için toplanan yardımları bugün gönderiyoruz. Bize katkıda bulunan başta Edremit ilçesi esnafı olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Edremit Belediyesi Eş Başkan Vekili Nurhayat Çelik ise, her daim savaşlarda mağdur olanların kadınlar ve çocuklar olduğunu belirterek, kampanyayı özellikle kadın ve çocuk ihtiyaçları dahilinde yaptıklarını söyledi. Eş Başkan Vekili Çelik, "Kobani ve Şengal'de çıkan kirli savaşların mağdurları kadınlar ve çocuklar oldu. Bizde belediye olarak geçen sene bir dayanışma kampanyası başlattık. Bu kapsamda çok geniş bir kampanya oldu. Yüzü aşkın araçla ve tüm Van halkının katkısıyla ve Edremit Belediyesi'nin kadın meclisinin katkısıyla bir çalışma yaptık. Çeşitli kampanyalarla Rojava halkının yalnız olmadığını, Van halkı olarak, belediyeler olarak yanlarında olduğumuzun mesajını vermek istedik. Bugün de Edremit Belediyesi'nin Kadın Politikaları Müdürlüğü'nün Edremit Belediye Meclisi'nin aldığı kararla 20 bin TL'lik kadın, çocuk ihtiyacı üzerine bir çalışma yapmışlar. Bende Rojava Yardım Komisyonu'nda yer alan bir üye olarak koordinasyon adına kadın arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Oradaki mağduriyet giderilince, oradaki inşa bitene kadar biz her daim Rojava halkının yanında olacağız ve çalışmalarımız devam edecek. Bütün Van halkını Rojava'yla dayanışmaya ve inşa çalışmasına davet ediyoruz. Bugüne kadar yapılan katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından toplanan iki kamyon yardım Şengal-Kobani Yardım Koordinasyon Merkezi'ne gönderildi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Edremit Belediyesi Türkiye Kobani Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title