Haberler

Edremit Belediye Meclisi Toplandı

Balıkesir’in Edremit Belediye Meclisi’nin Haziran ayı toplantısında 7 yeni mahallenin kurulmasına karar verildi.

Balıkesir'in Edremit Belediye Meclisi'nin Haziran ayı toplantısında 7 yeni mahallenin kurulmasına karar verildi. Altınoluk, Güre, Akçay ve Kadıköy Mahalleleri'nde çoğunluğu eski adları ile oluşturulan mahallelerle birlikte ilçedeki mahalle sayısı 47'ye yükseldi.

Edremit Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısı Belediye Başkanı Kamil Saka, başkanlığında meclis toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda görüşülen gündem maddeleri arasında daha önce belde statüsünde olan mahallelerde yeni mahalleler oluşturulması konusu görüşüldü. İmar ve Çevre Komisyonları'nın raporu meclis gündemine alınarak önceden belde olan ancak kapanarak tüzel kişiliği sona eren mahallelerin nüfus büyüklülükleri göz önüne alınarak Altınoluk Mahallesi'nde İskele ve Şahindere, Güre Mahallesi'nde Güre-Cumhuriyet, Akçay Mahallesi'nde Sarıkız, Zeytinli Mahallesi'nde Altınkum, İkizçay, Kadıköy Mahallesi'nde de Eroğlan adı ile toplam 7 yeni mahallenin kurulması görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit'in yeni yapılanması ile büyük bir kent haline geldiğini belirterek, "İlçemiz sınırları içerisinde yer alan 5 belde ve 20 köy tüzel kişiliği, 6360 sayılı yasa gereği sona ererek 31 Mart itibari ile belediyemize bağlanmıştı. Bu yeni bağlanan yerler ile ilçemizde toplam 40 mahalle muhtarlığı oluşmuştu. Ancak özellikle kapanan beldelerin nüfus büyüklüğü göz önüne alınarak yurttaşlarımıza daha iyi hizmet götürebilmek ve sorunlarının hızlı bir şekilde tespit edilmesi amacıyla yeni mahalleler oluşturulmasının yararlı olacağını düşündük. Bu nedenle yurttaşlarımızın alışkanlığı, coğrafi adları ve bilinilirliği de göz önüne alınarak çoğunlu eski adları ile olmak üzere belediye meclisimiz tarafından toplam 7 yeni mahalle kurulmasına karar verildi" dedi. Yeni oluşturulan mahalleler ile Edremit'te ki toplam mahalle sayısı 47'ye yükselmiş oldu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Altınoluk Balıkesir Edremit Güre Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title