Haberler

Edosk Gönüllü Gençleri Proje Ekiplerinde Çalışıyor

Doğa sporları ve çevre alanında faaliyetleri ile Türkiye'nin aktif derneklerden biri olan Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK), yaptığı ve ortak olduğu Avrupa Birliği projelerinde gönüllü çalışmaları ile dikkat çekiyor.

Yeni yönetimini oluşturan ve çalışmalarına yeni ofiste devam eden EDOSK'un gençlik alanında 7 yıldır sürdürdüğü faaliyetler ile Avrupa Birliği projeleri, üst seviyeye ulaştı. Çalışmalara, özellikle Trakya Üniversitesi (TÜ) Eğitim Fakültesi ile TÜ Kokino Öğrenci Topluluğu'ndan gönüllü olarak katılan gençlerin, çalışmaların yanı sıra kariyer gelişimi ve yabancı dil becerilerini de etkin kullandığı ifade edilirken, Kulüpte yapılan çalışmalar ile bazı gençlere iş ve kariyer fırsatları sunduğu kaydedildi.

ONLARCA PROJE İLE 100'ÜN ÜSTÜNDE GENÇ EDİRNE'DEN AVRUPA'YA

Kulüp Başkanı Bülent Bacıoğlu ve 2'nci Başkan Sezgin Kondal koordinatörlüğünde yürütülen gönüllü proje çalışmalarına 20 genç destek verdi. EDOSK bünyesinde ayrıca yetişkin eğitimi üzerine proje geliştirmeye çalışan ekip de yer alırken, çalışmalar sonucunda Avrupa'da EDOSK'un kurduğu ortaklıklarla gençlere Avrupa fırsatları ücretsiz sağlanıyor. Gençler Avrupa Birliği gençlik ve diğer projeleri ile Avrupa'da eğitim kursu, gençlik değişimi, gönüllü gençlik çalışmaları ve seminerlere katılabiliyor.

EDOSK 2'nci Başkanı ve Gençlik Sorumlusu Sezgin Kondal, EDOSK'un yaptığı faaliyetler ve gönüllü çalışmalar ile bölgede bilinen ve takdir gören bir konuma geldiğini ifade ederek, "Bu alanda bir çok büyük kurum, belediyeler ve güçlü STK'lardan fazla çalışması ortaklığı vardır. Gençlerimiz AB projeleri yolu ile Avrupa'dan gençlerle ortak faaliyetler içinde olmuş ve kişisel gelişimlerine, özgüvenlerine katkı sağlamıştır. Bu etkinliklerin bir başka boyutu da EDOSK gençleri ülkemizi, şehrimizi temsiliyet açısından önemli roller üstlenmiştir. EDOSK Avrupa'da önemli bir iletişim ağının parçası, güvenilir bir ortaktır. Geçtiğimiz yıl kurduğumuz ortaklıklardan kabul edilen projelerimiz vasıtası ile önümüzdeki aylarda Fransa, İspanya, Sırbıstan, Polonya'ya yaklaşık 20-30 gencimiz daha eğitim ve değişimlere yollayacağız. Bu çalışmalara gönüllü katılmak isteyen gençlere kapımız her zaman açıktır" dedi.

Kondal ayrıca EDOSK ofisinin her Perşembe günü saat 15.00 ile 20.00 saatleri arası açık olduğunu, yüz yüze iletişime geçmek isteyen gençlerin EDOSK'un Orhaniye Caddesi'ndeki ofisine katılabileceklerini sözlerine ekledi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trakya Üniversitesi Avrupa Birliği Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title