Haberler

Edirnekapıkule'de Tır Kuyruğu 25 Kilometreyi Ulaştı

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yapmak için gelen TIR araçlarının kuyruğu 25 kilometreyi geçti.

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yapmak için gelen TIR araçlarının kuyruğu 25 kilometreyi geçti. Bulgaristan Kapitan Andreevo gümrüğünde geçen Cuma günü düzenlenen rüşvet operasyonlarının ardından eksik personel nedeniyle işlemlerin yavaş yapıldığı ve bu nedenle kuyrukların uzadığı belirtildi. TIR sürücüleri ise kuyrukların uzamasına tepki göstererek çözüm bulunmasını istedi.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Kapıkule Sınır Kapısı'nda haftasonu yoğunluğu yaşanıyor. Kapıkule karşısındaki Bulgar Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda geçen Cuma sabah düzenlenen rüşvet operasyonunda 4 gümrük görevlisi gözaltına alınırken, gümrük işlemleri de 3 saat süreyle durdurulmuştu. Ooperasyon nedeniyle 9 kilometreye çıkan TIR kuyrukları, haftasonu yoğunluğuda eklenince bugün 25 kilometreye ulaştı. Bulgaristan'a açılan diğer sınır kapısı olan Hamzabeyli'de ise TIR kuyruğu 15 kilometreyi geçti. Kuyrukların, Bulgaristan gümrüklerinde uzun süren detaylı aramaların ve işlemlerin yavaş yapılması nedeniyle uzadığı belirtildi.

İstanbul'dan aldığı ihracat yükünü Almanya'ya götürmek için 3 gün önce Kapıkule Sınır Kapısı'nda sıraya girdiğini söyleyen TIR sürücüsü İsmail Katılmış, kuyruk sorununun çözülmesi için yardım beklediklerini söyledi. TIR sürücülerine kimsenin sahip çıkmadığını ifade eden Katılmış, "Burada aç susuz bekliyoruz. Bize kimse sahip çıkmıyor. Ne yemeğimiz var nede aracımızda mazotumuz kaldı. Büyük sorunlar yaşıyoruz. En büyük sıkıntımız tuvalet. Burada seyyar tuvaletler yapılmalı. Burada daha ne kadar bekleriz bilemiyorumö dedi.

'FIRSATÇILAR FİYAT ARTIRDI, BİR EKMEK 3 LİRAYA SATIN ALIYORUZ

Almanya'ya otomotiv yedek parça taşıyan ve 48 saattir kuyrukla beklediğini söyleyen TIR sürücüsü Nuri Uzun, yol boyunda tesislerin fırsatçılık yaparak yiyecek ve içecek başta olmak üzere temel ihtiyaç ürünlerini zamlı sattıklarını anlatarak, "UND başkanı bizimle ilgilenmiyor. Bizi bir gün ne aramış nede sormuş. Yani biz burada ne yiyoruz ne içiyoruz, tuvalet yok, yiyecek yok. Marketler uzak. Bir paket sigara 25 lira, ekmek 3 liraya geliyor. Düne kadar 10 liraya yetiğimiz et şiş kuyruğu fırsata çevirip dün porsiyonunu 24 liradan satıldı. Bize kim sahip çıkacak burada? Bu kuyruk 1 aydır gelişte ve gidişte bitmiyor. Çilemiz de devam ediyorö şeklinde konuştu.

Sınırda bekleyen diğer sürücülerde işletmelerin kuyruğu fırsata çevirip fiyatları artırdığından yakındı. Polis ve jandarma ekipleri TIR kuyruğunun olduğu yol kenarlarında denetim yaparak sürücülerin haksız yere öne geçmesini engellemeye çalışıyor. Uzun kuyruklar nedeniyle bazı TIR araçları da Yunanistan'a açılan İpsala Sınır Kapısı'na yönlendiriliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bulgaristan Almanya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title