Haberler

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Dinar: "Kırkpınar'a Önce Edirneliler...

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, Geleneksel Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine önce Edirnelilerin sahip çıkması gerektiğini vurgulayarak, her esnafın afişini ve kırmızı dipli mumunu vitrinine asması gerektiğini söyledi.

Bu yıl iki bayramın bir arada yaşanacağını dile getiren Dinar, "Malum bir tanesi Ramazan Bayramı, hemen arkasından dünyanın en büyük festivali olan geleneksel Kırkpınar Yağlı Güreşlerini yaşayacağız. Biz esnaf olarak da her yıl Kırkpınar'dan oluşan bir sergi açıyoruz. Bu yıl da yine aynısını tekrarlıyoruz. Kırkpınar'a önce biz Edirneliler sahip çıkmalıyız ki ondan sonra dışarıdan gelen insanlar bize ilgi alaka göstersin, diyoruz. Bu yüzden hiç olmazsa her esnaf dükkanına Kırkpınar geleneğimizi ifade eden bir obje kullanmalı. Bu bir yağ ibriği, ağa tespihi, kıyafeti, kıspet olabilir. Biz de bir esnaf olarak bugün itibariyle bu geleneği sürdürmek adına dükkanımda bir kıspet, davul, ağa kıyafeti olmak üzere objelerimizi sergileyeceğiz. Biz buna 'Kırkpınar Tanıtım Kampanyasına davet' diyoruz. Halktan insanların da evlerindeki camlara birer Kırkpınar objesi, Türk Bayrağı veya afiş asarak bu tanıtım kampanyasına katkıda bulunmalarını bekliyoruz. Çünkü bu festival Edinemiz'in düğünüdür. Biz Edirneliler olarak dünyanın en büyük şölenini düzenliyoruz. Bu festivali en coşkulu biçimde yaşayabilmek ve yaşatabilmek için ev sahibi olarak herkesin kendi adına üzerine düşeni yapması gerekir" ifadelerini kullandı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Bayramı Kırkpınar Dinar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title