Haberler

Edirne'ye 400 Bin Fidan Daha

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ağaçlandırma alanında yaptığı çalışmalarda Edirne'de 400 bin fidanı toprakla buluşturdu. Çalışmaların devam ettiğini söyleyen Bakan Eroğlu, yıl sonuna kadar 660 bin fidanın dikileceğini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "2 bin dekarda çalışmalarımız devam ediyor. Sonbaharda bu alana 260 bin adet fidan daha dikeceğiz. Böylece, 2016 sonu itibarı ile toplam 6 bin 250 dekar alanda çalışmalarımızı tamamlayarak 660 bin adet fidanı toprakla buluşturmuş olacağız" dedi.

21 bin dekarlık sahada ağaçlandırma yapılması hedefleniyor

Edirne'nin Meriç ilçesinde yapılan çalışmalar 2012 yılında başladı. Ceviz, karaçam, kızılçam ve fıstıkçamı türlerinden bugüne kadar 4 bin 250 dekar alanda dikimler gerçekleşti. Bölgede orman varlığının artırılması gayesiyle yürütülen Meriç Mikro Havza Projesi kapsamında toplam 21 bin dekarlık bir sahada ağaçlandırma yapılması hedefleniyor. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Orman Genel Müdürlüğü Veysel Eroğlu Meriç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title