Haberler

Edirne - Vatandaşlar Referandum İçin Oy Kullanıyor Trakya'da Yoğun Katılım

Anayasa Değişikliği Paketi İçin Trakya'nın Üç İlinde Bulunan Seçmenler Sabah Erken Saatlerden İtibaren Sandık Başına Gitti. Bölgede Referandum İçin Yoğun Bir Katılım Gözlendi. Bölgede Bdp'nin Boykot Çağrısı Etkili Olmadı.

ANAYASA değişikliği paketi için Trakya'nın üç ilinde bulunan seçmenler sabah erken saatlerden itibaren sandık başına gitti. Bölgede referandum için yoğun bir katılım gözlendi. Bölgede BDP'nin boykot çağrısı etkili olmadı.

Edirne merkez ve ilçelerde 902 sandıkta oy kullanacak toplam 296 bin 71 seçmen Anayasa değişikliği paketi için sabahın erken saatlerinde sandık başına gitti. Edirne'de seçmenlerin eş ve çocukları ile sandık başına giderek oy kullandığı gözlenirken, emniyet sandık kurullarının bulunduğu okullarda sabit nöbet tutan ekipler görevlendirdi. Ayrıca polis araçları da sürekli mahalle aralarında devriye gezdi.

Kırklareli'de toplam 667 sandıkta oy kullanacak olan 251 bin 269 seçmen sandıkların açıldığı sabah 08.00'den itibaren oy sandıklarının bulunduğu okullara gitti. Kırklareli'de sabah erken saatlerde sandık başına giden seçmen profili ağırlıklı olarak emekli ve üst yaş grupları olurken gençlerin ise öğle saatlerinden sonra geldiği görüldü. Oy verme sandıklarının bulunduğu okullarda polislerin geniş güvenlik önlemleri aldı.

Tekirdağ'da da oy verme işleminin başladığı sabah saatlerinden itibaren seçmenler Anayasa paketi değişikliği için tercihlerini yapmak için aralıkla yağan yağmura rağmen sandık başına gitti. Siyasi partilerin görevlendirdiği temsilciler sandık kurullarında gelen seçmenlerin oy verme işlemini yakından takip etti. Tekirdağ'da 566 bin 548 seçmen 1871 sandıkta oyunu kullanırken Çorlu ilçesinde de yoğun bir katılım oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title