Haberler

Edirne Valisi Şahin, 'Prof. Dr. Tayyip Gökbilgin ve Edirne' Sempozyumuna Katıldı

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde düzenlenen ‘Prof. Dr Tayyip Gökbilgin ve Edirne’ isimli sempozyuma katıldı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde düzenlenen 'Prof. Dr Tayyip Gökbilgin ve Edirne' isimli sempozyuma katıldı.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Prof. Dr. Tayyip Gökbilgin'in oğlu Altay Gökbilgin, akademisyenler ve öğrencilerin de katıldığı sempozyumda konuşan Vali Dursun Ali Şahin, "Edirne Türkiye açısından önemli bir şehir. Günün güzel başlaması insanın ömrünü bereketli kılar, bu nedenle böyle bir sempozyum düzenlediğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bugün onun ölümünün 33. yıl dönümde birlikte bulunuyoruz. O büyük insan Tayyip Gökbilgin hocamız hepimizden daha ileri görüşlü bir insan. Daha 1967 yılında Edirne'de üniversite kurulmasını öngörmüş. Bu düşünceden 17 sene sonra Edirne'de üniversite kurulmuş. Trakya Üniversitesi bugün 40 bin öğrenciye eğitim veren Türkiye'nin önemli üniversitelerinden biridir. Bu büyük şahsiyet Edirne için yazdığı bir makalede Edirne'nin ihtişamından bahsetmiş. Edirne'yi görmek sadece Selimiye'yi görmek demek değildir. Edirne'yi hazmetmek gerekir. Bu şehir Osmanlı'ya 92 yıl başkentlik yapmıştır. Edirne'de sadece Mimar Sinan'ın 15 eseri bulunmaktadır. Ben Edirne'yi ancak 9 ayda hazmedebildim. O yüce insan günün her saatini değerlendiren insan olmuştur" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trakya Üniversitesi Dursun Ali Şahin Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title