Haberler

Edirne Valisi Şahin: "Keşke İdam Cezaları Kaldırılmasaydı"

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen Özgecan Aslan cinayetiyle ilgili konuştu.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen Özgecan Aslan cinayetiyle ilgili konuştu. Vali Şahin, idam cezalarının geçmiş dönemlerde kaldırıldığını hatırlatarak, "İdam cezaları kaldırılmıştır. Ama ben zaman zaman diyorum ki keşke idam cezaları kaldırılmasaydı" dedi.

Tarihi Selimiye Camii meydanında başlatılan restorasyon programı için bölgeye gelen Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Özgecan Aslan cinayeti sonrası gündeme gelen idam veya hadımlık cezaları ile ilgili soruları yanıtladı.

Vali Dursun Ali Şahin, bir basın mensubunun, idam ve hadım cezalarının geri gelmesinin tekrar gündeme geldiğini hatırlatması üzerine, "İdam cezaları kaldırılmıştır. Ama ben zaman zaman diyorum ki, keşke idam cezaları kaldırılmasaydı diyorum ama tabi ki bu hükümetin bileceği bir iş. İdam cezaları bizi ilgilendirmez. Bu meclisin bileceği bir iştir, uluslararası bir sorundur, bizi ilgilendiren bir durum değil" ifadelerini kullandı.

"EDİRNE'DE ÇOK ŞÜKÜR BÖYLE ŞEYLER OLMAZ"

Vali Şahin, Edirne'nin asayiş yönünden rahat ve yaşanılabilir bir kent olma özelliği taşıdığını dile getirerek, "Çok şükür Edirne'mizde böyle şeyler olmaz. Edirne'mizde 7 gün 24 saat kadın, erkek herkes sokaklarda rahatça dolaşılabilir. Ben bunu açıkça söylüyorum, Edirne'de şu anda asayiş yönünde son derece iyi durumdayız. Her gün de daha iyiye gidiyoruz. Bizde cereyan eden hırsızlık suçlarıdır. Onu da asgari düzeye indirmeye çalışıyoruz ki yüzde 35 jandarma bölgesinde, yüzde 31 emniyet bölgesinde şu anda azalmalar mevcuttur. Önümüzdeki aylarda bu azalmayı daha da göreceğiz. Bizim ilimizde böyle bir sorun olmaz" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dursun Ali Şahin Tarsus Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title