Haberler

Edirne Valisi Şahin'den Karpuz Üreticilerine 'Trakya' Usulü Destek

Trakya Bölgesi’nde kavun ve karpuz üreticilerine destek için başlatılan kampanyaya bir destek de Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’den geldi.

Trakya Bölgesi'nde kavun ve karpuz üreticilerine destek için başlatılan kampanyaya bir destek de Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'den geldi. Vali Şahin, başına taktığı kasketli fotoğraflı ile hazırlattığı reklam tabelasına 'Kızanlar, kızancıklar haydi karpuz yemeye' yazdırarak, Trakya çiftçisine kendi şiveleriyle destek verdi.

Trakya Bölgesi'nde kavun ve karpuz üreticiliği yapan çiftçilere destek amacıyla ilk olarak Edirne'den CHP'li milletvekili Erdin Bircan tarafından başlatılan, gün geçtikçe çeşitli kesimlerin de katkılarıyla artarak devam eden ve 'Nereye, daha karpuz kesecektik' sloganıyla da kamuoyuna yansıtılan kampanya programına bir destek de Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'den geldi. Vali Şahin, başında çiftçi kasketli fotoğrafı ile hazırlattığı reklam tabelasına 'Kızanlar, kızancıklar haydi karpuz yemeye' yazdırarak, destek kampanyasına farklı bir boyut kazandırdı.

"ÇİFTÇİLERİMİZE BİR NEBZE DE BİZİM KATKIMIZ OLSUN İSTEDİK"

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, karpuz üreticilerine teşvik amacıyla başlatılan kampanyaya valilik olarak iştirak etmek zorunda olduklarını belirterek, "Karpuz üreticilerini teşvik yönünde bir kampanya başlatıldı. Biz de bu kampanyaya vilayet olarak iştirak ettik. Çünkü etmek de zorundayız. Trakya'nın karpuz hasadı geç olmakta. Karpuz yemenin doyum noktasına varıldığında, karpuz hasadı yapıldığından karpuz neredeyse tarlada kaldı. Daha fazla sürüm olması ve daha fazla karpuz tüketilmesi için biz de kampanyaya iştirak ederek, Edirnelilerin, Trakyalıların karpuz tüketimlerini arttırabilmek ve karpuzun sağlığa ne kadar faydalı olduğunu da bildiğim için çocuklarımıza, evdeki aile efradının her gün bir karpuz tüketilmesi için bir çağrıda bulunduk. Bu konuda çiftçilerimize bir nebze de bizim katkımız olsun dedik" dedi.

VALİ'DEN 'TRAKYA' USULÜ DESTEK

Vali Şahin, başına taktığı kasketli fotoğraflı ile hazırlattığı reklam tabelasına 'Kızanlar, kızancıklar haydi karpuz yemeye' yazdırarak, Edirnelilerin hitap tarzıyla kendilerine destek olmak istediklerini dile getirerek, "Edirne'de kızanlar, kızancıklar çok kullanılan bir kelime. Biz de Edirnelinin, çiftçinin şapkası ile yani Edirne şapkasıyla ve Edirnelilerin hitap tarzıyla kızanları, kızancıkları karpuz yemeye davet ettik" ifadelerini kullandı.

Trakya'nın çeşitli bölgelerinden gelerek ürettikleri kavun ve karpuzları kentin çeşitli bölgelerinde satışa çıkaran çiftçilerin bir kısmı, satış sezonlarının bitimine az kalmasından dolayı destek kampanyasının geç başlatıldığını söylerken bir kısım üretici de kendileri için başlatılan destek kampanyasının satışlarını az da olsa arttırdığını kaydetti. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dursun Ali Şahin Erdin Bircan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title