Haberler

Edirne Valisi Özdemir: Gülen'in Hayali Dünyaya Hakim Olmaktı

EDİRNE Valisi Günay Özdemir, FETÖ/PDY elebaşısı Fetullah Gülen ile cemaatinin dünyada 200 ülkede örgütlendiğini ve farklı bir anlayışla dünyaya hakim olmak istediğini belirterek, "15 Temmuz'daki amaç demokrasiyi, insan haklarını askıya almak yeni bir anlayışla aslında dünyaya hakim olmak amacını güden bir kişinin beklentisinden ve hayalinden başka bir şey değildi" dedi.

EDİRNE Valisi Günay Özdemir, FETÖ/PDY elebaşısı Fetullah Gülen ile cemaatinin dünyada 200 ülkede örgütlendiğini ve farklı bir anlayışla dünyaya hakim olmak istediğini belirterek, "15 Temmuz'daki amaç demokrasiyi, insan haklarını askıya almak yeni bir anlayışla aslında dünyaya hakim olmak amacını güden bir kişinin beklentisinden ve hayalinden başka bir şey değildi" dedi.

Balkan Gazeteciler Federasyonu, Arnavutluk, Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Sırbistan, ve Yunanistan'dan 20 kadar yabancı gazetecinin katılımıyla 'Balkanlarda medyanın rolü' konulu toplantı düzenledi. Meriç nehri kenarındaki bir restorandaki toplantıya Edirne Valisi Günay Özdemir, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, Ak Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, Balkan Gazeteciler Federasyonu Başkanı Ali Soydan ve yabancı gazeteciler katıldı.

"FETÖ KÜRESEL TERÖR ÖRGÜTLENMESİNİ TAMAMLADI"

Toplantıda yabancı gazetecilere 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi anlatılırken, Edirne Valisi Günay Özdemir, Fetullah Gülen cemaatinin 200 ülkede örgütlendiğini ve küresel anlamda bir terör örgütü haline geldiğini söyledi. 15 Temmuz darbe girişiminin yeni bir anlayışla aslında dünyaya hakim olma amacını güttüğünü anlatan Vali Özdemir, "Gelecekte bölgemiz ve dünya yeni bir terör olayıyla karşı karşıya gelmektedir. Bu terör olayı, küresel bir terör halinde örgütlemesini tamamlamakta ve bütün dünyada şu anda 200'e yakın ülkede eğitim ve farklı faaliyetlerle bu örgütlenmesine devam etmektedir. 15 Temmuz'da da biliyorsunuz, ilk defa Türkiye'de bu terör örgütü darbe girişimini yapmak amacıyla hain bir darbe girişiminde bulundu. Buradaki amaç demokrasiyi, insan haklarını askıya almak yeni bir anlayışla aslında dünyaya hakim olmak amacını güden bir kişinin beklentisinden ve hayalinden başka bir şey değildi" dedi.

"TÜRK BASINI DÜNYADA ÖRNEK ALINMALI"

Darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan Binali Yıldırım'ın ve muhalefet parti başkanlarının halkı sokağa davet ederek demokrasiye sahip çıktığını ifade eden Vali Özdemir şunları söyledi:

"Özellikle televizyonlarda, basın ve medyada halkımızı sokağa davet etmesi sonucunda halkımız sokağa çıkmış ve darbe girişimini engellemiştir. Bu konuda basınımızın da önemli katkıları olmuştur. Dünya basının aslında 15 Temmuz'daki Türk basının demokrasiye sahip çıkması konusundaki gayretlerini, çalışmalarını aslında örnek alınması gereken bir çalışma olarak ben zamanı geldiğinde uluslar arası alanda da tekrar çalıştaylarla tartışılması gerektiğine inanıyorum. Çünkü Türkiye'deki basının tamamı o gün mahalli basın olmak üzere en ücra köşedeki nokta muhabir arkadaşlarımızı girişimleriyle Türkiye'nin her yerinde bu halkın girişimleri Ankara'ya, İstanbul'a aktarılmış ve bütün dünyaya canlı olarak seyrettirilmiştir. Onun için Türkiye'deki basın kuruluşlarımıza özellikle bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum."

"HAKLILIĞIMIZ KANITLANDI"

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan ise hükümeti daha önce Fetullah Gülen konusunda sorguladıklarını ancak ciddiye alınmadıklarını söyledi. 15 Temmuz'da bunun kanıtlandığını anlatan Bircan, "15 Temmuz gecesi, Fetullah denilen cunta ama maalesef bu cuntayı göz göre göre büyüttük. Bunu da şu anda mevcut olan hükümetinde payı var. Beraber paralel yürüdü ve Fetullah denilen kişiye 'hoca efendi', 'saygın ve bilge kişi' denildi. Gülen'in Balkan ülkelerinde olduğu gibi hatta Afrika ülkelerde açmış olduğu okulları bizler tarafından hep sorgulandı. Bu sorgulanırken, bunun finansmanı nereden geldiğini sorduğumuzda maalesef hükümet bizi çok ciddiye almadı. Biz o günde Fetullah terör örgütü diyorduk. Bugün bizim haklılığımız kanıtlanmıştır" şeklinde konuştu.

BASININ ÖNEMİNİ TÜM DÜNYA GÖRDÜ

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan da 15 Temmuz askeri darbe girişimine değinerek, "Basın özgürlüğünün ne kadar önemli, ne kadar değerli ve ne kadar vazgeçilmez olduğunu 15 Temmuz akşamı Türkiye Cumhuriyeti, Türk milleti ve tüm dünya bir kez daha gördü" ifadelerini kullandı.

Balkan Gazeteciler Federasyonu Başkanı Ali Soydan da 15 Temmuz darbe gecesini anlatıp, "Demokrasilerde seçilmişleri beğenir ya da beğenmezsiniz. Gün gelir seçimlerde değiştirirsiniz. Ama demokrasi olmayan yerlerde bunu yapamazsınız. Yürek gücü yerine bilek gücü olan ülkelerde demokrasi olamaz. Gücünü kendisini seçen halktan almayan her türlü silaha ve şiddete dayalı yönetim medyanın da desteği ile yok olmaya mahkumdur" diye konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam ederken, konuşmalar yabancı gazetecilere İngilizce olarak tercüme edildi.

- Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Gürkan Erdin Bircan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title