Haberler

Edirne Trakya Gümrüklerinde ?paris? Yoğunluğu

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı sınır kapıları karşısındaki Bulgaristan gümrüklerinde Paris'teki terör saldırılarının ardından alınan ek güvenlik tedbirleri kuyruklara neden oldu.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı sınır kapıları karşısındaki Bulgaristan gümrüklerinde Paris'teki terör saldırılarının ardından alınan ek güvenlik tedbirleri kuyruklara neden oldu. Araçların ve valizlerin daha detaylı arandığı Bulgaristan'a giriş yapmak isteyen TIR sürücüleri Kapıkule'de 300 araçlı TIR parkı dışında 1 kilometre, Hamzabeyli sınır Kapısı'nda ise 5 kilometre kuyruk oluşturdu. Fransa'nın Paris kentindeki terör saldırılarının ardından Bulgaristan hükümet sınır kapılarında ek güvenlik tedbirleri aldığını açıkladı. Bulgaristan'a giriş yapmak isteyen araçlar, TIR ve yolcular daha detaylı incelemeden geçiriliyor. Bu nedenle Bulgaristan'a Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır kapılarından giriş yapmak isteyenler araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Bulgaristan'a gitmek için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen TIR sürücüleri 300 kapasiteli TIR parkı dışarısında 1 kilometre, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise 5 kilometre kuyruk oluşturdu. İhracat ürünlerini teslim ettikten sonra Türkiye'ye dönüş yapmak isteyen TIR sürücüleri ise Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda yaklaşık 20 kilometre kuyruğa neden oldu.

Norveç'e otomobil parçası götüren TIR sürücüsü Hilmi Gökçe, Paris saldırısının ardından Bulgaristan gümrüğünde aramaların sıklaştırıldığını söyledi. Gümrükten çıktıktan sonra da yollarda denetimlerin sürdüğünü kaydeden Gökçe, 'Bulgaristan şimdi daha sıkı denetimler yapıyor. Yollarda da denetim var. Bu nedenle kuyruklar uzadı, alımlar geç yapılıyor. Bazen de sistemler çalışmıyor, araçlarda kuyrukta bekliyoruz' dedi.

Gümrüklerde alımlar devam ederken, TIR sürücülerinin de bekleyişi sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Trakya Bölgesi Bulgaristan Hamzabeyli Paris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title