Haberler

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Edirne'de Büyük Tehlike Atlattı

Güncelleme:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Edirne'de katılacağı törene gelirken otomobilinin sağ arka lastiğinin patlaması sonucu büyük tehlike atlattı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Edirne Belediyesi'nin kendisine vereceği hemşerilik beratını almak için katılacağı törene gelirken makam otomobilinin sağ arka lastiğinin patlaması sonucu büyük tehlike atlattı. TEM otoyolu gişelere 20 kilometre kala meydana gelen olayda yaralanan olmazken, makam şöforü aracı güçlükle durdurdu.

MAKAM ŞOFÖRÜ ARACI GÜVENLİ ŞEKİLDE DURDURDU

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu, Edirne Belediyesi'nin kendisine vereceği hemşerilik beraatını almak ve çeşitli programlara katılmak için İstanbul'dan karayoluyla Edirne'ye doğru yola çıktı. Hisarcıklıoğlu'nun bulunduğu otomobilin sağ arka lastiği, TEM otoyolu Edirne gişelerine 20 kilometre kala patladı. Lastiği patlayan otomobili kontrol etmekte güçlük geçen makam şoförü, aracı güvenli şekilde yol kenarına çekip durdurdu.

Otomobilde oldukça tedirgin olduğu öğrenilen Hisarcıklıoğlu, ardından gelen heyetteki başka bir araca binerek katılacağı program için Edirne Ticaret Borsası'na geldi. Lastiği patlayan otomobil ise çekiciyle tamir için İstanbul'a gönderildi.

YAŞADIKLARINI VALİ ŞAHİN'E ANLATTI

Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk tarafından karşılanan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yaşadıklarını Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'e anlattı. Oldukça tedirgin olduğu gözlenen Hisarcıklıoğlu, "Gişelere 20 kilometre kala, bir anda lastik sıyırmış atmış. Geç kaldık diye süratli geliyorduk. Araba sağ, sol bildiğin girecektik. Allah kurtardı valla. Arabayı yükledik, gönderdik İstanbul'a şimdi" dedi.

Edirne Valisi Şahin'in '150 kiliometreden hızlımıydınız? sorusuna "Gazeteciler var şimdi söylemeyeyim" diye cevap verdi. Vali Şahin 'geçmiş olsun' diyerek kendi aracını isterse tahsis edebileceğini söyledi.

"PARA TARIMDA VAR VAZGEÇMEYİN"

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Edirne Ticaret Borsası konferans salonunda 'Tarımın Yıldızları' ödül törenine katıldı. Burada tarımın önemine vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, gelecek ve paranın tarımda olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Edirne deyince tarım akla geliyor. Zamanında bizi uçağı bıraktıkları gibi 'tarımı da bırakın' diye tavsiyeler geliyor. Hele 2001 krizi sonrasında uluslararası bütün kuruluşlar neredeyse Ankara ziyaretleri sırasında 'ya tarımla ne uğraşıyorsunuz çıkın' diyorlardı. Ben arkadaşlarıma bir araştırma yaptırdım. Baktım ki tarım ticaretinin yüzde 70'i küresel ölçekli iş yapan 10 firmanın elinde. Daha fazla iş yapabilmek için Türkiye ve diğer firmalar tarımdan çıksın diye uğraşıyorlar. Dünya nüfusu her yıl 78 milyon artıyor. Bir Türkiye nüfusu kadar dünya nüfusu artıyor. Dünyada son 10 yılda tam 500 milyon kişi az gelirliden orta gelirli sınıfına yükselmiş. Yani köyden kente göç etmiş dünyada. Bunlar köyden kente geçince ne yapmaya başladı? Tüketmeye başladı. Tarım ürünlerini tükettiği için son 10 yılda en çok tarım ürünlerinin fiyatı artmış.

"ALLAH YARIN BİZE HESAP SORAR"

Türkiye bugün tarım ve hayvancılığı ihmal edemez. Allah bize öyle bir topraklar vermiş ki, ekilebilir arazi büyüklüğü açısından dünya yedincisiyiz. Bu müthiş bir coğrafya, müthiş bir iklim sakın ha, sakın tarım ve hayvancılığı ihmal etmeyin. Böyle bir lüksümüz yok. Allah yarın bize hesap sorar. Tarım ve hayvancılıkta gelecek ve para var. Haberiniz olsun.

'TARIMIN YILDIZLARI ÖDÜLÜ' VERİLDİ

Konuşmaların ardından Edirne Ticaret Borsası bünyesinde bulunan üyelere Vali Şahin, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve protokol üyeleri tarafından 'Tarımın Yıldızları' ödülleri verildi."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (11)

vartoMobil-ANDROID:

umarim bidahakine kurtulmaz

2
0
yanıtYanıtla
vartoMobil-ANDROID:

bayragini kap gel diyen bu diyalmiydi

1
0
yanıtYanıtla
barbariz cunkuMobil-ANDROID:

bayragini aliptami gitmis in be

1
0
yanıtYanıtla
trakyali Atatürkçü:

Gecmis olsun sayin baskana.

0
1
yanıtYanıtla
vartoMobil-ANDROID:

fasit yalaka gecmis olmasin

1
0
yanıtYanıtla
vartoMobil-ANDROID:

tek taraftan nemalanan in be

1
0
yanıtYanıtla
narmanliMobil-ANDROID:

bu fesat ne isi var orda dansoz tipsiz bayrak rantcisi

1
0
yanıtYanıtla
narmanliMobil-ANDROID:

engin nikli ruhunu kavz ederim bak

0
0
yanıtYanıtla
bigaliMobil-ANDROID:

biatci bayrakci ysla ka

0
0
yanıtYanıtla
vartoMobil-ANDROID:

bayragi gapip gitiyse bisey olmaz

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title