Haberler

Edirne Tır Sürücüleri, Kuyrukta Bayramlaştı

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkış yapmak isteyen TIR sürücüleri yaklaşık 4 kilometre kuyruk oluşturdu.

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkış yapmak isteyen TIR sürücüleri yaklaşık 4 kilometre kuyruk oluşturdu. Ailelerinden uzaktan olan sürücüler Kurban Bayramı'nı da karşılarken, bir birleriyle bayramlaştı.İhracat ürünlerini TIR'larla Avrupa'nın çeşitli ülkelerine götürmek için yola çıkan sürücüler, Kurban Bayramı'nı Kapıkule Gümrük Kapısı'ndaki kuyruklarda karşıladı. Gece saatlerinden itibaren çıkış yapmak için gümrüğe gelen TIR'lar yaklaşık 4 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'ndaki onarım çalışmaları nedeniyle işlemlerin yavaş yapılmasından yakınan TIR sürücüleri, Kurban Bayramı'nda da çalışmak zorunda oldukları için buruk bir bayram geçirdiklerini söyledi.

TIR sürücülerinden Cuma Atar, her bayramı kuyrukta geçirdiklerini belirterek, 'Her Bayram olduğu gibi bu bayramda kuyruktayız. Kuyrukta benim gibi sırada bekleyen arkadaşlarla bayramlaştık. Evde bayramı geçirmeye hasret kaldım. Ömrümüz yollarda geçiyor. İşimiz bu çocuklarımıza ekmeğimizi bu sayede kazanıyoruz. Geçen bayram kuyruk yoktu bu bayram biraz uzun. Sanırım bayramı kuyrukta bekleyerek geçireceğiz' dedi.

Halil Yılmaz ise ailesinden uzakta bayram geçirdiği için üzgün olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

'Bayram hep kuyrukta geçiyor. Ailemizden uzak bayram kutlamak bize üzüntü veriyor. İyi değiliz ama işimiz bu. Ekmeğimizi direksiyon sallayarak kazanıyoruz. Sabah ailemle telefonda bayramlaştık. Ardından arkadaşların bayramını kutladım. Şimdi sıranın gelip bir an önce yolumuza devam etmeyi bekliyoruz'

ET GETİRMEYİN UYARISI

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın da yurt dışından giriş yapanları Kapıkule Sınır Kapısı'nda şeker, kolonya ve baklava ikram eden ederek karşıladı. Gelenlerle sohbet eden Yalçın, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın et getirilmesini tamamen yasakladığını hatırlatarak, 'Kurban Bayramı nedeniyle yoğunluk oluşmasını engellemek için takviye kadromuzla çalışmaya devam ediyoruz. Kurban etiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Zaman zaman vatandaşımız et getirmenin yasak olduğunu bilmediğini söyleyerek yanlarında et getiriyor. Onları uyarıyoruz. Et getirmek kesinlikle yasak. Gelen etleri imha etmek zorunda kalıyoruz. Vatandaşlar sınır kapılarına kurban etiyle gelmemelerini öneriyorum. Gelen etlere el konulacak ve daha sonra imha edilecek' şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Bulgaristan Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title