Haberler

Edirne Solotürk'ten Edirne'de Kurtuluş Gösterisi

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıl dönümü kutlamalarında Türk Hava Kuvvetleri'nin gözbebeği Solotürk, F-16 jet uçağıyla muhteşem bir gösteri yaptı.

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıl dönümü kutlamalarında Türk Hava Kuvvetleri'nin gözbebeği Solotürk, F-16 jet uçağıyla muhteşem bir gösteri yaptı. Selimiye Meydanı'nda toplanan binlerce kişi Pilot Yüzbaşı Yusuf Kurt'un kullandığı uçakla havada gerçekleştirdiği gösterisini büyük bir keyif ve beğeniyle izledi.

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıl dönümü kentte düzenlenen çeşitli tören ve gösterilerle kutlandı. Sabah Atatürk anıtında başlayan törene Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından oluşturulan yürüyüş korteji Edirne Belediye Başkanlığı binasına kadar bando eşliğinde yürüdü. Daha sonra Talatpaşa Caddesi'nden belediye hizmet araçları ile Edirneli esnafların araçları geçiş yaparak halkı selamladı.

SOLOTÜRK ÇADIRINDA İZDİHAM

Edirne'nin kurtuluş kutlamalarına özel gösteri yapmak için kente gelen Türk Hava Kuvvetleri Solotürk yer ekibi de Selimiye Meydanı'nda tanıtım ve satandı açtı. Pilotların imzaladığı Solotürk F-16 jetlerinin posterlerini ve aksesuarını almak için toplanan kalabalık arasında izdiham çıktı. Stantta satılan atkı, bere, tişört alıp pilotlarla fotoğraf çektirmek isteyenler adeta birbirleriyle yarıştı.

MUHTEŞEM GÖSTERİ

Saat 12.30 sıralarında Çorlu Askeri Havaalanından yükselen pilot Yüzbaşı Yusuf Kurt'un kullandığı Solotürk F-16 jeti kent semalarında görüldü. Gösteriyi izlemek için Selimiye Camii meydanında binlerce kişi toplanırken yaklaşık 20 dakika süren gösteri de Pilot Yüzbaşı Kurt, havada muhteşem gösterilere imza attı. Yer ekibi de oluşturulan platform üzerinden uçağın yaptığı gösterinin detaylarını paylaştı. Bazıları jetin gösterisini cep telefonlarına kaydetmek isterken, bazıları da uçağı görebilmek için büyük çaba sarf etti. Selimiye Cami ve çevresinde uçuş yapan jet, özel uçuş gösterisinin ardından kentten ayrıldı.

BÖYLE KALABALIK MİTİNGLERDE BİLE YOK

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, Solo Türk'ün kurtuluş gününe özel bir gösteri yaptığını ifade ederek meydanda toplanan kalabalığın siyasi mitinglerde bile oluşmadığını belirterek, Selimiye Meydanı'nda şuana kadar hiçbir mitinge olmayan muhteşem bir kalabalık vardı. Solotürk'ün gösterisini hep beraber izledik. Ben pilotlarımızdan Türk Hava Kuvvetleri'ni tebrik ediyorum. Yüce Türk milletinin bir ferdi olduğumuzu yeniden hatırlattıkları ve gurur kaynağımız oldukları için ve bu cennet vatanın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin korumasında ilelebet payidar kalacağını öğrettiler. Bütün Edirnelilerde bunu büyük heyecan ve coşkuyla izledi? şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Hava Kuvvetleri Dursun Ali Şahin Recep Gürkan Yusuf Kurt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title