Haberler

Edirne Resmi Açılış Yapıldı

Güncelleme:

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen 653'nci Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin resmi açılış töreni, Sarayiçi Er Meydanında yapıldı.

2) RESMİ AÇILIŞ YAPILDI

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen 653'nci Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin resmi açılış töreni, güreşlerin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı'nda yapıldı. Törene Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, 653'ncü Kırkpınar Ağası Süleyman Mecek, Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ve çok sayıda güreş sever katıldı.

Saygı Duruşu'nun ardından İstiklal Marşı okunduğu sırada geçtiğimiz yılın Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban tarafından Türk Bayrağı göndere çekildi. Kırkpınar Marşı'nın okunmasının ardından konuşan, Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya Türk güreşinin altın çağını yaşadığını ifade ederek, 'Bugün Türk güreşi altın çağlarını yaşıyor. Bildiğiniz gibi Çarşamba günü güreş milli takımımız 16 yıl aradan sonra takım halinde Avrupa şampiyonu olmuştur. Bugün 4 sporcudan birisi altın için 2 tanesi bronz için final yapacaklar. Altın günlere doğru gidiyoruz. Sarayiçi'nde Er Meydanı'nda ata yadigarında güreşlerin hayırlı temenni ediyorum. Centilmenliğin, barışın ve kardeşliğin geçtiğimiz bir güreş arzusundayımö dedi.

653'ncü Kırkpınar ağası Süleyman Mecek ise Kırkpınar'ın güreşlerin yanı sıra kültür ve kimlik olduğunu belirterek, 'Kırkpınar, yiğitlerin harman olduğu, Türklerin zekasını ortaya koyduğu bir yerdir. Kırkpınar atalarımızdan bize miras kalan en kıymetli değerdir. Kırkpınar, spor ve güreşin ötesinde bir tarih, kültür ve kimliktir. Bu tarih ve kültüre benden önceki ağalarımız nasıl sahip çıktıysa, bende çıkmaya çalıştım. Umarım bu Kırkpınar, en görkemlisi, kıran kırana olduğu bir Kırkpınar olur. Bütün pehlivanlara başarılar dilerimö şeklinde konuştu.

Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan da Kırkpınar'ın Türk'ün gücünü ve inancını ortaya koyduğu bir gelenek olduğuna dikkat çekerek, '653 yıllık kocaman bir çınarın dalları altındayız. 653 yıldır sadece ülkemize değil, sade tarihe değil, geleceğe de ileri de ışık tutan Türk'ün bir taraftan gücünü ve cesaretini ama diğer taraftan da doğruluğunu, inancını ve asaletini ortaya koyduğu bir spor dalıdır. Kırkpınar öyle bir gelenek ki Kırkpınar'daki her yürek ülkesinin başarısı için bayrağının, sonsuza kadar gönderde kalması için atmıştır. Bundan sonra da atmaya devam edecektir. Kırkpınar demek, Türk'ün gücü, dirliği, birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar olması demektirö dedi.

'YAĞLI GÜREŞ FEDERASYONU KURULSUNö

Önümüzdeki yıl Yağlı Güreş Federasyonu kurulması gerektiğini anlatan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ise Kırkpınar'ın her türlü zorluklara rağmen bugünlere geldiğini kaydederek şöyle konuştu:

'İşte burası sözün bittiği yer. İşte burası nefesin tükendiği yer. Önümüzdeki yıllarda, artık Ankara'da yağlı güreş federasyon olacak. Başkanımız bunu da getirecektir diyorum. Bunu başkanda da bekliyorum. Balkanların kilidi, en güzel şehri Edirne, şehirlerin sultanı, sultanların şehri Edirne her şeye layıktır. 653 yıl her türlü zorluklara rağmen bugünlerimize getiren ve 652 yılı geride bırakan bir Kırkpınar. Böyle bir ilin valisi olmakla gurur duyuyorum, sevinç duyuyorum. Sizlerle övünüyorumö

YARIN DEVAM EDİLECEK

Konuşmaların ardından pehlivanlar, cazgırlar, hakemler, Edirne Belediye Bandosu ve Kırkpınar Davul ve Zurna ekibiyle birlikte resmi geçiş töreni yapıldı. Geçiş sırasında davul-zurna ekibi protokol ve tribünlerin önünde gösteri yaptı. Bu sabah minik boylarda başlayan güreşler yarın başpehlivanlarında çayıra çıkmasıyla kaldığı yerden saat 09.00'da devam edecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Edirne Belediye Başkanlığı Dursun Ali Şahin Recep Gürkan Kırkpınar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title