Haberler

Edirne'nin Su Şebekesi Yenilenecek

Edirne’de ana taşıyıcı su şebeke borularının 1934 yılından kalma olduğunu belirten ve içme suyu şebekesini yenileme kararı aldıklarını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, amaçlarının Edirnelilerin susuz kalmadan sağlıklı yaşam sürmeleri olduğunu söyledi.

Edirne'de ana taşıyıcı su şebeke borularının 1934 yılından kalma olduğunu belirten ve içme suyu şebekesini yenileme kararı aldıklarını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, amaçlarının Edirnelilerin susuz kalmadan sağlıklı yaşam sürmeleri olduğunu söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Vali konağı önünde patlayan bir su şebekesi önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Su borularının patlayarak vatandaşları susuz bıraktığını kaydeden Gürkan, çizilen projenin çok detaylı olduğunun altını çizdi. Gürkan çalışmaların biraz zaman alacağını dile getirerek, "Yeni yerleşim bölgemizde de özellikle asbest boru kullanılan yerlerimiz var. Bu asbest borular hava ile temas ettiğinde kanserojen madde ihtiva ediyor. Ama bunun ötesinde çok eskidiği ve çok zayıfladığı için bu borular mutlaka basınçla birlikte bir yerden patlıyor. Bunu onarıyoruz, 10 metre öteden tekrar patlıyor. Tekrar onarıyoruz, tekrar patlıyor. Edirneliler de haklı olarak buna tepki gösteriyorlar. Yeni yerleşim bölgemizde yaklaşık 20 kilometre civarında çok sık patlayan bölgedeki asbest boruları asıl yenilemeyi yapana kadar, lokal bir yenileme yapma kararı verdik ki vatandaşımız bu sıkıntıyı yaşamasın. Bunun yaklaşık bize maliyeti 1 milyon TL'yi bulacak. Bugün bu çalışmaya başladık. En çok patlayan noktalardan birisi de Vali Konağı'nın olduğu bölge Kutlutaş'ta. Altta bulunan asbest boruları CTP adını verdiğimiz dayanıklı, kırılmayan, patlamayan ve sağlık açısından da bir sorun oluşturmayan borularla değiştireceğiz. Bunu kendi imkanlarımızla yaptığımız için, Su Kanal Müdürlüğümüz'ün çalışanlarıyla yaptığımız için ekstradan bir işçilik parası ödemeyeceğiz" şeklinde konuştu.

"EDİRNE'DE SU ŞEBEKESİNDE GÜNDE ORTALAMA 16 PATLAK MEYDANA GELİYOR"

Belediye Başkanı Recep Gürkan şehrin farklı noktalarında günde ortalama 16 patlak meydana geldiğini vurgulayarak, "Yine su kesilmelerinde geniş bir bölgeyi kesmek yerine, daha dar bir bölgeleri kesebilmek adına bir çok yerde olmayan basınç vanaları koyuyoruz. Basınç vanası olan ama yıllar içerisinde bakımı yapılmadığı için artık körelmiş, vazife yapmayan vanaları da değiştiriyoruz. Amacımız Edirneliler'in susuz kalmadan sağlıklı bir yaşam sürmeleri" ifadelerini kullandı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Gürkan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title