Haberler

Edirne'nin Kurtuluşu Törenlerle Kutlandı

Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Davul Zurna Ekibinin gösterisi, katılımcılardan tam not aldı.

25 Kasım Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümü kutlamaları, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle başladı. Törene, Edirne Valisi Günay Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın yanı sıra Edirne Milletvekili Bircan, askeri erkan, kamu kurum il müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ve Edirneli vatandaşlar katıldı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla devam etti. Türk Hava Kurumu'na ait üzerinde Atatürk'ün portresi ve Türk bayrağı asılı paramotor 'Cumhuriyet, fazilettir' yazılı afiş ile Selimiye ve çevresinde tur attı.

Atatürk Anıtı önündeki çelenk sunma programının ardından Edirne Vali Konağı önünde başlayan araç kortejini, Edirne Valisi Günay Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Talatpaşa Asfaltı üzerinde kurulan tören alanında karşıladı. Kentin marka değerine sahip firmalarının, özel şirketlerin ve sivil toplum örgütlerinden oluşan araç kortejini protokol selamladı.

"Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, ne mutlu Türk'üm diyene"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Her neye mal olursa olsun bu büyük milletin her bir ferdi göğsünü, canını bu topraklar için, bu vatan için, bu büyük milletin bekası için feda etmekten bir an dahi çekinmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti dünya durdukça ilelebet yaşayacaktır. Var olsun Mustafa Kemal Atatürk, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Ne Mutlu Türk'üm diyene" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti Recep Gürkan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri! Mesnevi nedir? Mesnevi özellikleri, konuları, bölümleri nedir? 22 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 22 Nisan Pazartesi burç yorumları nedir? 23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title