Haberler

Edirne Nehre Düşen Üniversiteli Mert Halen Bulunmadı

Nehre düşen üniversiteli Mert halen bulunmadı EDİRNE'de dün Meriç nehrine Trakya Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Mert Bektaş, AFAD ve dalgıç polis ekiplerinin tüm aramalarına rağmen dünden beri henüz bulunamadı.

Nehre düşen üniversiteli Mert halen bulunmadı

EDİRNE'de dün Meriç nehrine Trakya Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Mert Bektaş, AFAD ve dalgıç polis ekiplerinin tüm aramalarına rağmen dünden beri henüz bulunamadı. Genç üniversite öğrencisinin ailesi nehir kenarında bekleyişlerini sürdürürken, arama ekiplerinin azlığından yakındı.

Trakya Üniversitesi'nde Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencisi olan 21 yaşındaki Mert Bektaş, önceki gece 03.30 sıralarında tarihi Meriç Köprüsü'nün ortasında bulunan ve Osmanlı döneminde padişahların seyir kulesi olarak kullandığı bölümden nehre düştü. Görenlerin ihbarıyla başlatılan arama çalışmalarında 31 saat aşılırken, herhangi bir ize rastlanmadı. AFAD Edirne ekiplerinin yanı sıra Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği Deniz Şubesi ekipleri de dünden bu yana aramalarını sürdürüyor.

Zodyak botla nehri tarayan ekipleri, zaman zaman da nehre dalış yaparak suyun altından çalışmaları devam ettiriyor. Bulgaristan'ın elektrik üretimi yaptığı Meriç nehri üzerindeki barajlarından su salması nedeniyle dün 148 metreküp/saniye olan nehir debisi bugün 26 metreküp/saniye artış göstererek 174 seviyesine yükseldi.

ÇARESİZ BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Üniversite öğrencisi Mert Bektaş'ın yakınları ise çaresizce nehir kenarındaki bekleyişlerini sürdürüyor. Nehirde yapılan aramaları kıyıdan izleyen baba Mehmet Bektaş, tek ekibin arama yapmasına anlam veremediklerini söyledi. Öz annesi Nilüfer Mavzer, üvey annesi Raife Meriç ve diğer yakınları da nehir kenarında Mert Bektaş'ı arama çalışmalarını takip ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Trakya Üniversitesi Mehmet Bektaş Meriç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title