Haberler

Edirne Içkileri Yolculardan Alıp, Iç Piyasaya Satmışlar

Içkileri yolculardan alıp, iç piyasaya satmışlar

VIDEO YOK

Yolculardan aldıkları içkileri pisayada satan 6 gar güvenlik memuru tutuklandı

EDİRNE'de Kapıkule Gar Gümrüğü'nde güvenlik memuru olan şüphelilerin, trenle gelen kaçak malların geçişine izin vererek, karşılığında topladıkları kaçak içkileri iç piyasa sattığı ortaya çıktı. Polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 29 şüpheliden güvenlik memuru 6 şüpheli tutuklandı. Şüphelilerin ev ve depolarında ise 751 şişe içki ele geçirildi.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Kapıkule Tren Garı'nda görevli güvenlik memurlarının piyasaya kaçak içki sattığı bilgisi üzerine harekete geçti. Polis, 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından geçen hafta operasyon için düğmeye basıldı. Aralarında İstanbul ve Edirne'deki gar gümrüğünde görevli güvenlik görevlisi ile kaçak içkileri satın aldığı tespit edilen işyeri sahiplerinin de bulunduğu 29 şüpheli gözaltına alındı.

6 GÜVENLİK MEMURU TUTUKLANDI

Emniyette ifadeleri alınan 19 şüpheli serbest bırakılırken, suçlamaları kabul etmeyen 10 şüpheli dün Edirne Adliyesi'ne sevk edildi. Gece yarısına kadar süren sorgulamanın ardından Kapıkule Gar Müdürlüğü'nde güvenlik memurları İsmail Aktay, Mustafa Şandır, Ali Yoldaş, Mehmet Fermancı, Serkan Özdemirel, İstanbul Sirkeci Garı'nda memur olan Tevfik Taşkın sevk edildikleri mahkemece 'teşekkül halinde gümrük kaçakçılığı' suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu. Garda güvenlik memuru olan Hilal Ç. ve şüpheliler Ahmet K., Hakan A. ile Ferdi S., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

751 ŞİŞE ELE GEÇİRİLDİ

Şüphelilerin içkileri saklamak için kullandıkları ev ve depo içerisinde 751 şişe içki, 35 kilo el yapımı şarap, 56 adet elektronik sigara, 53 adet tabaca fişeği, 9 adet tabanca fişeği, 1 kurusıkı tabanca, 200 adet kuru sıkı tabanca fişeği, 32 Bulgaristan içki bandrolü, 140 Euro da para ele geçirildi.

YOLCULARDAN ALIP İÇ PİYASAYA SATMIŞLAR

Polis ekiplerince düzenlenen operasyonda, tren garında güvenlik memuru olarak çalışan şüphelilerin, kaçak malların geçişlerine izin vererek menfaat sağladıkları, yolcu beraberinde gelen içkilere 'imha edeceğiz' diyerek el koydukları ve daha sonra piyasada içkileri 50 ile 100 lira arasında değişen fiyatlarda sattıkları tespit edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Edirne Emniyet Müdürlüğü İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title