Haberler

Bebeğini Kaybettikten Sonra Vefat Eden Polis Memuruna Hüzünlü Veda

Güncelleme:

Edirne'de karnında ölen bebeğinin ameliyatla alınmasının ardından aşırı kanama sonucu tedavi gördüğü özel hastaneden sevk edildiği üniversite hastanesinde yaşam savaşını kaybeden Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 42 yaşındaki Sevda Can, eşi, oğlu ve yakınlarının gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

26 GÜN SÜREN YAŞAM SAVAŞINI KAYBETTİ

Edirne Emniyet Müdürlüğü Muharebe Elektronik Şube Müdürlüğü'nde görevli 21 yıllık polis memuru Sevda Can, geçen 9 Eylül gecesi rahatsızlanarak Özel Ekol Hastanesi'nesine kaldırıldı. 8.5 aylık hamile olan Can'ın karnında öldüğü belirlenen bebeği ameliyat alındı. Daha sonra şiddetli kanama nedeniyle özel hastaneden Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakımda tedavi gören Can, 26 gün sonra yaşam savaşına yenik düşerek 2 gün önce beyin ölümü gerçekleşti.

EMNİYETTE UĞURLAMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından polis memuru Sevda Can için görev yaptığı Edirne Emniyet Müdürlüğü bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi. Törene, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, polis memuru eşi Gürol Can, 14 yaşındaki oğlu Yiğit Can ve meslektaşları ile yakınları katıldı.

EŞİ OĞLUNUN ELİNİ BİR AN OLSUN BIRAKMADI

Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Gürol Can ve oğlu, bahçede meslektaşlarının taziyelerini kabul etti. Hayatını kaybeden Sevda Can'ın cenazesi ise Türk bayrağına sarılı tabutla meslektaşlarının omuzlarında getirildi. Tören boyunca oğlu Yiğitcan'ın elini bir an olsun bırakmayan acılı eş Gürol Can, gözyaşlarına hakim olamadı.

VALİ ŞAHİN: YAŞIM GENÇ, HEPSİ HAVA CIVADIR

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, polis memurunun en dinamik olduğu yaşta ölümünün herkesi çok üzüntüye boğduğunu ifade ederek, 'Daha gencim, daha yaşım ne' Dememek lazım. Bakın 42 yaşında, en hareketli, en dinamik olduğu bir yaş. İşte bu yaşta, bence şehit mertebesinde olan çünkü dünyada nesli devam ettirmek için uğraşı sarf etmiş, her şeye rağmen 'çocuğumu doğuracağım' diye kendine aht eden bu hanımefendi bence şehit hükmündedir. Ne yapsak boş, işte hepimizin kaderi farklı, farklı. Her bir kaderin üzerinde kader vardır, ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır. Değerli ve çok sevilen polisimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaşım genç, şuyum, buyum demeler hepsi havadır, cıvadır." dedi.

DOĞMAMIŞ KIZINA ÇELENKLİ VEDA ETTİ

8.5 aylık halime olan eşini ve doğacak olan kız bebeğini kaybeden polis memuru Gürol Can ile oğlu Yiğitcan'ın hazırlattığı çelengin üzerine 'Annemiz ve kızımıza uğurlar olsun' yazdırması dikkat çekti. Edirne Emniyet Müdürlüğü'ndeki uğurlama töreninin ardından Sevda Can'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, polis mangasının omuzlarında araca taşındı. Sevda Can, Mevlana Camii'ndeki öğle namazının ardından Yeni Şehir Mezarlığı'nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü, Sevda Can'a ilk müdahalede bulunan ve ölü bebeğin alındığı ameliyatın yapıldığı Özel Ekol Hastanesi ile doktor hakkında idari soruşturma başlattı. Can'ın ailesi de Edirne Cumhuriyet Savcılığı'na doktor hakkında ölümünde ihmal olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Polis memuru Sevda Can'ın ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Edirne Emniyet Müdürlüğü Trakya Üniversitesi Yiğit Can Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
title