Haberler

Edirne Gönüllüleri'nden Miniklere Sürpriz

Edirne Gönüllüleri Derneği üyeleri Meriç ilçesindeki Şehit Osman Çakıl Anaokulu'nun bahçe duvarını boyadı.

Edirne Gönüllüleri Derneği üyeleri Meriç ilçesindeki  Şehit Osman Çakıl Anaokulu'nun bahçe duvarını boyadı.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, Şehit Osman Çakıl Anaokulu'nun Müdürü Ayhan Tanyeri ve öğretmenler eşliğinde gerçekleşen okul duvarına çizgi film karakterlerinin çizilmesi ve boyanması etkinliği hem okul yönetimini hem de öğrencileri sevindirdi.

Açıklamada görüşlerine de yer verilen Edirne Gönüllüleri Kurucu üyelerinden Fatih Kurt, okulun bahçe duvarını iki günde boyadıklarını ve öğrencilerin yüzlerindeki sevince ortak olmanın kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.

-"Gençler buluşuyor Edirne'nin geleceğini konuşuyor"

Edirne Gönüllüleri'nin İstanbul Bilgi Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirdiği Edirne'ye özel "Girişimcilik Yaz Okulu" ikinci dönem başvurularını başlattı.

Edirne Gönüllüleri Yönetim Kurulu Başkanı Tuna Bekleviç, yaptığı yazılı açıklamada, Edirne'de yaşayan 20-35 yaş arasındaki tüm gençlerimizin başvurabileceği yaz okulunda 07-24 Temmuz 2014 tarihleri arasında 3 haftalık tamamı burslu bir program gerçekleştirileceğini. 23 Haziran Pazartesi gününe kadar www.edirnegonulluleri.org adresinden başvuru yapan 60 adayın mülakat ile seçileceği program sonunda tüm mezunlara sertifika verileceğini belirtti.

Geçen yıl "Girişimcilik Yaz Okulu birinci döneminin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından açılışının gerçelşeştirildiğini anımsatan Bekleviç, şunları kaydetti:

"2013 yılında Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun açılışını gerçekleştirdiği program çerçevesinde gençlerimiz Prof. Mehmet Altan, Bilal Macit, Faik Tünay, Tarkan Kadoğlu, İbrahim Çağlar, Fatih Akol, Erden Timur, Dr. Salih Kenan Şahin, Esra Demirci, Hasan Duruer, Recep Zıpkınkurt, Özay Öztürk, Murat Tuzcu, Muhammet Öztürk, Yrd. Doç. İnan Rüma, Göksel Aşan, Emre Kocaoğlu, Ekim Alptekin, Faruk Göksu, Baybars Örsek, Laki Vingas, İdris Kardaş, Şekip Karakaya, Göksel Akman ve Gökhan Balta gibi kendi alanlarında marka isimler ile bir araya gelme imkanı buldular. Bu yılda yaz okulu projemizde gençlerimizin Edirne'nin kentsel kalkınmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz.

Yaz okulu programı ilk 2 haftası İstanbul Bilgi Üniversitesi tesislerinde konaklamalı olarak gerçekleştirilecektir. Katılımcılarımız; eğitimlerinin son haftasında da Edirne'de kurumlarını ziyaret etme fırsatı bulacaktır." - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Fatih Kurt Meriç Yerel Haberler

title