Haberler

Edirne Gönüllüleri Derneği 7. Olağan Kurulu

Güncelleme:

Edirne Gönüllüleri Derneği 7. olağan kurul toplantısını Edirne Belediyesi'nde gerçekleştirdi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Edirne Valisi Hasan Duruer,  belediye başkanı Recep Gürkan'ın makamında gerçekleşen toplantıda, Trakya Kalkınma Ajansı, İl Özel İdaresi, Belediye, Ticaret ve Sanayi Odası ve Devlet Su işleri ile birlikte bir fizibilite toplantısı yapacaklarını söyledi.

Nehirlerin turizme kazandırılacağını ifade eden Duruer, "Tunca nehrinde, her türlü su sporlarının yapılacağı, teknelerin rahatlıkla gezebileceği bir mekan haline getireceğiz. Bu Edirne'nin değerini arttıracaktır. Hemen arkasından ise; Meriç Nehrinin gündeme gelmesiyle birlikte Edirnemiz iki tane spor faaliyetlerinin yapıldığı göl kazanmış olacak.  Edirne dünya şehri bir kent olabilir. Kültür kenti, bir tasarım kenti haline el birliği ile getirebiliriz. Bu konularda müşterek çalışmak gerekir" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da, Edirne Gönüllüleri Derneği'nin 7. Kurul Toplantı'sını belediyede yapmalarından dolayı Edirne Gönüllüleri Yönetim Kurulu Başkanı Tuna Bekleviç'e teşekkür ederek bu anlamda çok mutlu olduğunu ve el birliği ile çalışacaklarının mesajını verdi.

Edirne hak ettiği yerde olmadığını ve Edirne için yapılacak çok işin olduğunu belirten Gürkan, şöyle konuştu:

"Bu anlamada Edirne bakir bir şehir. Ben şuna inanıyorum, bir taraftan kentin tarihi dokusunu korurken bir taraftan bu bölgenin dışında kalan çağdaş kent yapılaşmasının önünü açmamız gerekiyor. Bu ikisi bir birine tezat konular değildir. Bugün Barcelona'ya gitseniz aynısı ile karşılaşıyorsunuz. Sayın valimizin burada olmasından dolayı Edirne için bir şans olarak görüyorum. Biz de bu şansı en iyi şekilde değerlendirmek amacındayız. Edirne bir kişi tarafından yönetilemeyecek kadar büyük bir kent olduğuna inanıyorum. Edirne'yi biz Edirne'de yaşan tüm yurttaşlarla tüm paydaşlarla birlikte yönetmeliyiz. Edirne'yi biz ancak böyle güçlendirebilir ve cazibe bir şehir haline getirebiliriz."

Bekleviç ise Edirne'nin önceliklerine göre hareket edeceklerini söyleyerek, şöyle konuştu:

"İnşallah bugünkü çalışmalarımızla beraber particiliğin bittiği ama kentimiz için çalışmaların başladığı bir gün olacaktır. Tabi konumuz Edirne ve Edirne'nin gelişimi olduğu için üzerinde çalıştığımız çok başlık var ve projeler için bir yıldan beri çalışıyoruz. Bu anlamda birinci başlığımız kentsel tasarım rehberlerimizin oluşturulmasıdır. Edirne'mizde yediden yetmişe herkesin katılım sağlayabileceği bir katılımcı demokrasi anlayışı ile çalışmalarımızı hep birlikte sürdürmeliyiz. Bu konuda valilik ve belediyenin de katkılarıyla Erdem Timur ve Faruk Göksu hocamızın öncülüğünde önümüzdeki günlerde güzel müjdelerimiz olacaktır.

İkinci önceliğimiz ise nehirlerimizin turizme kazandırılması. Hatta nehirlerin sadece suyun akması değil aynı zamanda enerji üretebilmesi ve şehrimizin bundan istifade etmesidir. Üçüncü ana başlığımız ise bizim bir yıldır üzerinde yoğun olarak mesai harcadığımız havaalanı çalışmasıdır. Konumuz Edirne olunca başlıkları saymakla bitmez elbette. Bu anlamda İkinci bir vakıf üniversitesinin Edirne'ye kazandırılması yine üzerinde çalıştığımız diğer bir konudur. Abdi İbrahim'in katkılarıyla Sağlık Müzesi'nin yeniden onarılması ve küçük dokunuşlarla yapabileceğimiz küçük parklar, mesire alanlarının çoğaltılması ve Sinan'ın 7 Gözlü Kemeri gibi çevreci bir takım çalışmamalarımızı önümüzdeki dönemlerde beraber hayata geçirmeyi hedefliyoruz."

Edirne Gönüllüleri'nin işsizliği giderilmesi konusunda sürekli kafa yorduklarını belirten Bekleviç, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun öncülüğünde geçen sene kurulan çağrı merkezi projesi ile 800 kişiye istihdam sağladıklarını ve özel sektörün katılımlarıyla bu istihdam oranının daha da artacağını belirtti.

Edirne Gönüllüleri oluşumunun bünyesinde çok farklı siyasi görüşlere gönül vermiş dost ve arkadaşlarının olduğunu belirten Bekleviç, "Edirne'yi ve Edirne'nin çıkarlarını, Edirne halkının refahını merkeze alana bir çalışma yürütmemizin doğru olduğunu düşünüyoruz. Gerek bürokratlarıyla, gerek mülkü amiri valisiyle, gerekse Ticaret Odası ve Borsa'sıyla, sivil toplum örgütlerinin katılımlarıyla Edirne'de uzun yıllardır özlediğimiz çok güzel bir ortam oluştu. İnşallah bu ortamı hep beraber Edirne için zenginleştirebileceğimiz bir noktaya taşımak istiyoruz." İfadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Edirne Belediyesi Trakya Bölgesi Tuna Bekleviç Recep Gürkan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title