Haberler

Edirne Devlet Hastanesinde, Ayaktan Kemoterapi Hizmeti

Edirne Devlet Hastanesi Ayaktan Kemoterapi Ünitesinin, çevre illerdeki kanser hastalarına da hizmet vermek için kapılarını açtığı bildirildi.

Edirne Devlet Hastanesi Ayaktan Kemoterapi Ünitesinin, çevre illerdeki kanser hastalarına da hizmet vermek için kapılarını açtığı bildirildi.

Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Basın ve Halkla İlişkiler Biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, ünitenin tedavi salonu, ilaç hazırlama, kemik iliği biopsi odası olmak üzere üç bölümden oluştuğu belirtildi.

İlaç hazırlama işleminin günümüz standartlarına uygun güvenlik kabini içerisinde, uygun ilaç hazırlama işlemi preparatları eşliğinde güvenle yapıldığı ifade edilen açıklamada, Hematoloji Uzmanı Dr. Tuba Hacıbekiroğlu'nun kontrolünde ve gözetiminde eğitimlerini tamamlamış iki kemoterapi hemşiresinin günlük tedavileri uyguladığı vurgulandı.

Ünitenin, 4 tedavi yatağıyla günlük 10-15 arasında hastaya cevap verebilecek konumda olduğu, planlanan kemik iliği biopsilerinin, hematolog doktoru tarafından kemik iliği biopsi odasında uygun koşullarda yapıldığı aktarılan açıklamada, ünitede hastaların hızlı, konforlu, güvenli sağlık hizmeti sunmak için titiz ve fedakarca çalışıldığı kaydedildi. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title