Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

Avrupa Birliği Projesi kapsamında 8 ülkeden Edirne'ye gelen proje ortakları Edirne Belediyesini ziyaret etti.

Avrupa Birliği Projesi kapsamında 8 ülkeden Edirne'ye gelen proje ortakları Edirne Belediyesini ziyaret etti.

Selimiye Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesinin düzenlediği AB Erasmus Plus kapsamında yürütülen Kadın Erkek Eşitliği Projesi için Edirne'ye gelen heyeti, Belediye Başkan Vekili Çiğdem Gegeoğlu, Meclis salonunda kabul etti.

Gegeoğlu, Edirne Belediyesinin kadınlara yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın kadın ve erkek eşitliği konusunda oldukça hassas olduğunu ve kadınların sosyal yaşamda daha fazla yer alması için çeşitli projelere imza attığını anlatan Gegeoğlu, "Konu kadın ve erkek eşitliğiyse eğer Edirne'ye gelmeden olamazdı. Edirne huzurun kenti, bu huzurdaki en büyük katkı da kadın ve erkeğin hayatta ortaklaşa yaşadığı alanlar. Kadının çalışma hayatındaki katkısı, sosyal yaşamda kendine ait yarattığı alanlar, siyasi ve ekonomi yaşamındaki var oluşu, Edirne bu anlamda Türkiye'de birinci." diye konuştu.

Ramazan denetimi

Edirne Belediyesi ekipleri ramazan öncesi denetimlerini sıklaştırdı.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu başkanlığında belediye denetim birimi ve zabıta, ciğerciler, lokantalar, imalathaneler ve perakende satış mağazalarına yönelik denetim gerçekleştirdi.

Kurallara uymayan iş yerlerine eksiklerini tamamlaması için süre verildi. Denetimlerin süreceği ifade edildi.

HEM sergisi

Havsa Halk Eğitim Merkezi (HEM) sergisi açıldı.

Merkezin bahçesindeki sergi açılışına Havsa Kaymakamı Yunus Ataman, Jandarma Bölük Komutanı Üstegmen Hasan Murat Çakar, Belediye Başkan Oğuz Tekin, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Aydın Avcı konuşmasında açılan kurslar hakkında bilgi verdi.

Sergi 2 gün süre ile ziyaretçilere açık olacak.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Recep Gürkan Selimiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title