Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü İşyeri Denetim Birimi tarafından esnafa "turizm ve hijyen" eğitimi verildi.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, belediyenin nikah salonundaki eğitimde, Edirne'nin turizm kenti olduğunu söyledi.

Turizm alanında daha kaliteli bir gruba hitap etmek istediklerini aktaran Tanrıkulu, "Başta Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan olmak üzere Edirne Belediyesi olarak turizmi nasıl daha fazla arttırabiliriz konusunda çalışmalar yapıyoruz. Turistin kentte bakış açısı ilk esnafla ve garsonla başlar. Esnafın ve garsonun giyimi, temizliği, yemek yediği mekanın hijyeni, turiste kent hakkındaki ilk izlenimdir. Oraya gelen müşteri sizin çocuğunuz gibidir. Çocuğunuz gibi müşteriye özen göstermelisiniz." diye konuştu.

Eğitime, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ ile çok sayıda lokanta işletmecisi katıldı.

Kent belleği müzesi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın çağrısı üzerine "Edirne Kent Belleği Müzesi"ne Edirnelilerden destek geldi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, birçok aile yadigarları eşyalarını Edirne Kent Belleği Müzesi'ne hibe etmeye başladı.

Hibe edilenlerin arasında 1933 yılına ait piyango bileti, fotoğraf makineleri, tarım aletleri, mutfak eşyaları ve bir tarihi belge niteliğini taşıyan belgeler, fotoğraflar yer aldı.

Turizm fuarında gösteri güreşi

Edirne Belediyesi Güreş Takımı sporcuları, "Travel Expo Ankara 2017 Turizm Fuarı"nda gösteri güreşi düzenledi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, ATO Congresium Kongre ve Sergi alanında 23 Martta başlayan fuarda Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli, Trakya Kalkınma Ajansı'nın öncülüğünde aynı statta tanıtıldı.

Fuarda tanıtım stantlarının yanı sıra farklı yörelerin etkinliklerine de yer verildi. Bu kapsamda Edirne Belediyesi Güreş Takımı da bir gösteri güreşi düzenledi.

Kaynak: AA / Güncel

Edirne Belediyesi Recep Gürkan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title