Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2000 yılında şehit düşen Jandarma Er Eser Bilen'in ailesini ziyaret etti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2000 yılında şehit düşen Jandarma Er Eser Bilen'in ailesini ziyaret etti.

Başkan Gürkan, burada yaptığı konuşmada, vatan uğruna canını feda eden tüm şehitleri saygı, minnet ve şükranla andığını söyledi.

Şehitlere çok şey borçlu olunduğunu belirten Gürkan, "Sizler şehidimizin bize emanetisiniz, bu vatan için çok kıymetlisiniz. Hiç şüphesiz her karış toprağı kanla sulanan bu vatanda sonsuza kadar bayrağımız dalgalanmaya devam edecek. Biz bu vatanı Balkan Savaşında hem açlıkla, hem düşmanla mücadele eden, Çanakkale'de öleceğini bile bile dönmeyi bir an bile düşünmeyen, Kurtuluş Savaşı'nda toprağı, vatanı için savaşan çarpışan şehitlerimize borçluyuz. Biz bu vatanı Mehmetçiklere, Eserlere şehit olan oğlunun ardından yas tutan ama yine de 'Vatan Sağ Olsun' diyen nice analara borçluyuz" diye konuştu.

Gürkan, şehidin babası Aliş Bilen ile bir süre sohbet etti.

Şehit ailesinin evi yenilendi

Keşan ilçesinde, 1996'da şehit olan Hakan Korkmaz'ın ailesinin yangında zarar gören evi yenilendi.

Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Ercan Tan, şehit ailesini ziyarette yaptığı konuşmada, şehit ailelerinin millete emanet olduğunu söyledi. Şehitlerin ülke için can verdiğini belirten Tan, "Keşan Şubemiz güzel bir etkinliğe başlamış. İskeçe Müftülüğü'ne ve destek veren herkese teşekkür ederiz." dedi.

Türk Kızılayı Keşan Şube Başkanı Vedat Koyuncu da İskeçe Müftülüğü'nün yardımıyla evin onarıldığını söyledi.

Şehit Korkmaz'ın oğlu Hakan Korkmaz da evin yangında zarar görmesi nedeniyle iki aydır akrabalarının yanında kaldıklarını belirterek, kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür etti.

Konuşmanın ardından, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Tan, Koyuncu, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Keşan Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ferhat Dönmez, Türk Kızılayı yetkilileri ve şehidin ailesi yenilenen evi gezdi.

Halk oylamasına doğru

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Enez ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Bircan, CHP Enez İlçe Başkanlığındaki ziyaretinde referanduma ilişkin bilgi verdi. Daha sonra pazar esnafını ziyaret eden Bircan, Enez esnafının referandumda hayır demesini beklediklerini kaydetti.

İpsala'da meralara gübre atıldı

İpsala'nın Kocahıdır köyünde meralara gübre atıldı.

Muhtar Rüstem Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köy halkının destekleri ile toplanan 20 ton gübrenin köyün bağlık mevkisinde yaklaşık 3 bin dekar alana atıldığını söyledi.

Özal, "Köyümüz sınırlarında bulunan bağlık mevkisinde yaptığımız gübreleme ile meramıza sahip çıkıyoruz. Gübre alımında ve gübrelemede yapılan çalışmalardan dolayı köy halkıma teşekkür ederim." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Hakan Korkmaz Recep Gürkan Keşan Politika Güncel Haberler

title