Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

İpsala'da düzenlenecek Balkanlar'dan katılımların da olacağı Kutlu Doğum Haftası için düzenleme heyeti bir araya geldi.

İpsala'da düzenlenecek Balkanlar'dan katılımların da olacağı Kutlu Doğum Haftası için düzenleme heyeti bir araya geldi.

İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Bulgaristan Başmüftüsü Hacı Mustafa Aliş, Bulgaristan Müslümanları Yüksek Dini Şura Başkanı Vedat Ahmet ve Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, 17 Nisan'da düzenlencek etkinlik için bilgi alışverişinde bulundu.

Özdemir, Kerman, Aliş, Ahmet ve Üzüm, belediyedeki görüşmenin ardından Alaca Mustafa Paşa Camisi'ni inceledi.

-İpsala'da halk günü etkinliği

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, halk günü etkinliğinde vatandaşların istek ve sıkıntılarını dinleyecek.

İpsala Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kerman'ın ikinci hizmet yılı dolayısıyla halk günü etkinliği düzenleneceği belirtildi.

Etkinliğin 5 Nisan'da Belediye Düğün Salonu'nda 14.00'te gerçekleşeceği aktarılan açıklamada, "İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, halk günü etkinliğinde vatandaşların istek ve sıkıntılarını dinyecek. Bugüne kadar yapılan hizmetler ve gelecekte yapılması planlanan projeler İpsalalı vatandaşlarla paylaşılacak. Halk günü etkinliğine tüm vatandaşlar davetlidir" ifadelerine yer verildi.

-Enez sahilinde balık bolluğu

Enezli balıkçı İsmail İşçan (58) ilçe sahilinde balık çeşitliliği açısından bolluk yaşandığını belirtti.

İşçan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki balıkçıların yüzünün güldüdüğünü söyledi.

Balıçıların Enez sahilinde her sabah balık tuttuğunu anlatan İşçan, "Son günlerde attığımız ağlarımıza bol miktarda balık takılıyor. Özellikle bölgemizde az çıkan minekop, mercan, sinarit, karagöz, barbunya ve ender rastlanan istakoz yakalıyoruz. Bunlar birinci sınıf balıklar olunca kazancımız da iyi oluyor. Allah bereket versin. Yakalanan balıklar kabzımallara ve İstanbul'a satılıyor. Minekop balığının kilosunu 25, mercan-sinarit 50, karagöz 35, barbunya 50 ve ıstakozu 150 liradan satılıyor."

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Kerman Bulgaristan İpsala Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title