Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

Uzunköprü Ticaret Borsası Başkanı Egemen Aslan, ilçe tarımıyla ilgili olumlu adımlar atacaklarını bildirdi.

Uzunköprü Ticaret Borsası Başkanı Egemen Aslan, ilçe tarımıyla ilgili olumlu adımlar atacaklarını bildirdi.

Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alternatif tarım uygulamalarına önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Uzunköprü'de tarımın önemli gelir kaynaklarından biri olduğunu belirten Aslan, "İlçe tarımıyla ilgili olumlu adımlar atacağız. Ergene nehri kirliliği kadar önemli olan bir başka konu var oda toprak kayıplarımız. Bununla ilgili olarak toprak ıslahı isimli bir projemiz var. Bölgeden toprak numuneleri alıp içindeki tuzluluk organik madde, element oranları ile ilgili analizler yapılacak. Ardından elde edilen bulgular değerlendirip bir rapor haline getirilecek. Analiz sonuçlarına göre toprağın kalitesinin arttırılması için organik gübre kullanılması yeşil gübre olarak adlandırılan bitkilerin ekilip biçilmeden sürülmek yoluyla toprağa karıştırılması gibi konularda çalışmalar yapılması bu projemizin amaçları ve uygulamaları arasındadır" diye konuştu.

-" Lalapaşa'da iki sokağa şehit ismi verilecek"

Lalapaşa Belediye Başkanı Bülent Şahinşah, şehit isimlerinin sokaklara verileceğini bildirdi.

Şahinşah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1992'de Adıyaman'da şehit olan Nevzat Çankaya ve anı yıl İstanbul'da şehit olan Ali İhsan Deveci'nin isminin ilçedeki iki sokağa verileceğini belirtti.

Şehitlerin bu sokaklarda doğduğunu belirten Şahinşah, "Vatan mücadelesinde hayatını kaybeden şehitlerimizin ismini sokaklarımızda yaşatacağız. Allah onlardan razı olsun" dedi.

-SÜTÜB'ten çevre koruma projesi

Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, çevrenin korunmasına ilişkin bir proje hazırladıklarını bildirdi.

Suiçmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, IPA Sınır Ötesi İşbirliği programı kapsamında hazırladıkları projeyi Avrupa Birliği'ne sunacaklarını belirtti.

Projenin organik tarımla yer altı sularının ve çevrenin korunması konusunda olduğunu aktaran Suiçmez, "Amacımız çevrenin ve özellikle yer altı sularının korunması ile alakalı olarak çiftçilerde bir bilinç oluşturmak ve farkındalık yaratmaktır" dedi.

-Dünya Tüberküloz Günü

Edirne İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce vatandaşlara ücretsiz tarama yapıldı.

Edirne Tüberküloz İl Koordinatörü Dr. Cem Terzi, İlhan Koman Parkı'nda hizmet veren mobil röntgen tarama aracının yanında gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşları tüberküloz hastalığına ilişkin bilgilendirdiklerini ifade etti.

Vatandaşlardan güzel tepkiler aldıklarını ifade eden Terzi, "Tüberküloz nedir ne değildir bununla ilgili insanlara bilgi vermek ve onlara biraz daha yaklaşmak için müdürlüğümüzün tarama aracı ile ücretsiz röntgen çekimi yapıyoruz. Dediğim gibi insanları hem bilgilendiriyor hemde röntgen çekiyoruz. Kafalarda oluşan soru işaretlerini ortadan kaldırmaya toplumu doğru şekilde bilgilendirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Egemen Aslan Uzunköprü Cem Terzi Lalapaşa Politika Güncel Haberler

title