Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

Trakya Üniversitesi Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencileri, Uzunköprü Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.

Trakya Üniversitesi Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencileri, Uzunköprü Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.

Öğrenciler, salon satışlarını izledi ve tahlil laboratuvarının çalışması hakkında yetkililerden bilgi aldı. Borsanın yönetim kurulu başkanı Egemen Aslan, borsanın tarihçesi hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Çalışmaları yerinde görmek isteyen öğrencilerin borsayı her zaman ziyaret edebileceğini aktaran Aslan, okulun müdür yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Volkan Dayan ve öğrencilere başarılar diledi.

-Geleneksel Türk Okçuluğu Çalıştayı

Türk Ocağı Uzunköprü Şube Başkanı Ahmet Acaroğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu Çalıştayı'na katıldıklarını bildirdi.

Acaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalıştaya 50 kulüpten 100 sporcunun katıldığını söyledi.

Çalıştayda Uzunköprü'nün de temsil edildiğini anlatan Acaroğlu, "Türk Ocağı Okçuluk Takımı'nı temsilen gençlik kolu başkanı, edebiyat öğretmeni Kıvanç Selçioğlu ve Uzunköprü Türk Ocağı Okçuluk Takımı'ndan İbrahim Doyuran çalıştayda yer aldı. Bizlere bu fırsatı sunanlara teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Merkezi ziyaret

Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Merkezi'ni ziyaret etti.

Yıldız, ziyarette yaptığı konuşmada, merkezin ilçede yaşayan gelir düzeyi düşük kadınların gelişimlerini destekleyici faaliyetler düzenlediğini belirtti.

Merkezde bugüne kadar çeşitli dallarda 57 kurs açıldığını anlatan Yıldız, "Kurslara toplam 1061 kursiyer katılmış ve bunların 547 tanesi belge almaya hak kazanmıştır. Şuan merkezimizde halen 17 kurs açıktır. ve Bu kurslarda 12 usta öğreticimiz, 215 kursiyere eğitim vermektedir. Bununla birlikte yakın zamanda seramik boyama, çinicilik, aşçılık, ipek kozası el ürünleri ve atık kağıt materyallerin sepet örücülüğünde kullanımı kurslarının açılması da planlanmaktadır" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Üniversitesi Egemen Aslan Uzunköprü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title