Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce gezginci arılar için bir takım tedbirler alındığı bildirildi.

Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce gezginci arılar için bir takım tedbirler alındığı bildirildi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Edirne'de ayçiçeği ekim alanının yaygın olduğunu söyledi.

Ekim alanlarının bal üretimine kaktı sağladığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bal üretimi sezonunda yoğun arı girişleri olmaktadır. Bu nedenle ilimize gelen gezginci arıların düzenli girişlerinin yapılması, yer değişikliği hareketlerinin takibi açısından ilimize gelen gezginci arıların konaklama esnasında uymaları gereken usul ve esasları belirlemek amacıyla 2015 yılı için bazı tedbirler alınmıştır. Bu tedbirlerin asıl amacı, arıcılık faaliyetlerinde eş güdümün sağlanması, yöredeki yerli arı ırklarının korunması, arılıklar arasında yağmacılık nedeniyle oluşabilecek hastalık riskinin önlenmesi, belirli bölgelerde yoğunlaşan arıcıların araziye dengeli dağılışının sağlanması ve kültür bitkilerinin arılar vasıtasıyla polinasyonun sağlanması olarak özetlenebilir."

- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Lala Şahin Paşa İlköğretim Okulu öğrencileri Edirne Belediyesi'ni ziyaret etti.

Öğrenciler belediye binasında yer alan Atatürk Anı Odası'nı inceledi ve belediyeyi gezdi.

Edirne  Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, yüreğinde Atatürk sevgisi öğrencileri gördükçe ülkenin aydınlık geleceğinden emin olduğunu söyledi.

Belediyenin öğrencilere her anlamda yardımcı olduğunu ifade eden Gegeoğlu, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

-Edirne Belediyesinin projeleri Ankara'da anlatıldı

Edirne Belediyesi'nin hazırladığı ve uyguladığı projelerin Ankara'da anlatıldığı bildirildi.

Edirne Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Edirne Belediyesi Meclis Üyesi Nahide Demir ve belediye görevlisi Ayten Sünetçiler'in, Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme Projesi Çerçevesinde, Ankara'da düzenlenen Deneyim Paylaşım Atölyesi toplantısına katıldığı belirtildi.

Toplantıya, Edirne'nin yanı sıra diğer pilot illerden Eskişehir, Çanakkale, Gaziantep, Kocaeli, Kahramanmaraş, Kayseri, Erzincan, Aydın, Ordu ve Kastamonu temsilcilerinin katıldığı belirtildi.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Edirne Belediyesi 23 Nisan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title