Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

Keşan Kaymakamlığı'nca ilçedeki birçok ihtiyaç sahibine yardım edildiği bildirildi.

Keşan Kaymakamlığı'nca ilçedeki birçok ihtiyaç sahibine yardım edildiği bildirildi.

Keşan Kaymakamı ve Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Bekir Dınkırcı, kaymakamlıkta düzenlenen toplantıda, ilçedeki vatandaşların ihtiyaçlarının başvurdukları taktirde karşılandığını söyledi.

İhtiyaç sahibi pek çok vatandaşa yardımda bulunduklarını belirten Dınkırcı, "Nakdi para ve kömür yardımı, yaşlılık, kadınlara yönelik ve engelli yakını aylığı istekleri görüşüldü. 153 dosya karara bağlandı" diye konuştu.

-Öğrencilere diş bakım seti dağıtıldı

Edirne Sağlık Müdürlüğü ve Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü'nce başlatılan proje kapsamında Gazi İlkokulu'ndaki öğrencilere diş bakım seti dağıltıldı.

İl Sağlık Müdürü, okulda gazetecilere yaptığı açıklamada, her insanın diş fırçalamayı alışkanlık haline getirmesi gerektiğini söyledi.

Çocuklarımın diş sağlığını korumaya yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade eden Kişioğlu, şunları kaydetti:

"Asıl amacımız çocuklarımızın sağlıklı gülüşlere kavuşmalarıdır. Özellikle bu çalışmada ilk olarak ilkokullardan başladık. Biliyorsunuz çocukların süt dişleri çürümeye daha müsait. Bu yüzden sağlık ve milli eğitim müdürlüğü olarak böyle bir bilinçlendirme ve malzeme dağıtımı yapıyoruz. İlk etapta dezavantajlı okullarda dağıtıma başladık. Önümüzdeki günlerde Milli Eğitim'e bağlı tüm okullarda diş bakım seti dağıtımını yapacağız."

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ise iki bakanlık arasında imzalanan protokoller çerçevesinde önemli çalışmalar yapıldığını ifade etti.

-Hububatta sarı pas hastalığı

Uzunköprü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Halime Ödül Dallı, ilçedeki ekili alanlarda sarı pas hastalığı görüldüğünü bildirdi.

Dallı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iklim nedeniyle hububat ekili alanların sarı pas tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

2015'te ısının ve yağışların mevsim normallerinde seyretmemesi nedeniyle, buğdaylarda görülen mantari hastalığın ortaya çıktığını belirten Dallı, şunları kaydetti:

"Sarı pas genellikle yapraklarda, sap ve başaklarda görülebilir. Ekiplerimizin arazilerdeki izlenim ve incelemeleri sonucunda bu yılda bazı tarlalarda hastalık fark edilmiş ve çiftçilerimiz hastalığa karşı acilen ilaçlama yapmaları konusunda uyarılmışlardır. Genellikle yaprakların üst yüzeylerinde makine dikişine benzer şekilde pastüller oluşur. Buğday tarlalarında ilkbaharda 10 - 15 derece sıcaklık ve yüksek nem hastalığın gelişimi için en uygun ortamdır. Buğdayda pas hastalığından doğan zarar, hastalığın salgın yapması ve erken enfeksiyonlarla ilgili olarak artar. Pas salgınları ise zaman zaman meydana gelir ve büyük zararlara neden olur. Zarar hem nicelik, hem de nitelik olarak ortaya çıkar."

-Keşan zabıtası denetimlerde bulundu

Keşan Belediyesi zabıta ekipleri denetimlerde bulundu.

Ekipler, ilçedeki park, umumi tuvalet ve vatandaşlara açık alanlarda incelemede yaptı.

İşletmelere fiyat tarifelerinin vatandaş tarafından rahatça görülmesi için uygun yerlere asılması ve genel temizlik durumu ile ilgili uyarılarda bulunuldu.

Denetimlerin devam edeceği bildirildi.

-Demokrasi Kuşağı projesi kapanış töreni

Milli Eğitim Bakanlığı'nca 11 ilde 103 okulda yürütülen Demokrasi Kuşağı isimli projeye için kapanış töreni düzenlendi.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Mehmet Ruşen Erkut Ortaokulu'nda düzenlenen törende, yaptığı konuşmada, başkalarının hak ve hukukuna saygı göstermesini çocuklara öğrettiklerini söyledi.

Hiç kimsenin ötekileştirilmemesi gerektiğini belirten Özcan, "İki yıldır devam eden bir proje kapsamında okullarımızda çok farklı etkinlikler yaptılar. Çok iyi bir netice elde ettik. Bunun kapanışını da okulumuz bahar şenliğini birleştirerek bir takım etkinlikler düzenledi. Hem bir bahar kutlaması hem de demokrasi kuşağıyla ilgili bir farkındalık oluşturmak adına yapıldı bu organizasyon" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Hüseyin Özcan Keşan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title