Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne Valiliğinin, hizmet içi eğitim seminerleri devam ediyor.

Edirne Valiliğinin, hizmet içi eğitim seminerleri devam ediyor.

Edirne Valiliğinde yapılan yazılı açıklamaya göre, Edirne Valiliği İl İdare Kurulu Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminer, İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Seminere, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in yanı sıra vali yardımcıları ve daire müdürleri katıldı.

Mülkiye Başmüfettişi Bahadır Karakaya ve Murat Demirce tarafından verilen seminerde, disiplin soruşturmalarının hazırlanması, usul ve teknikleri hakkında bilgiler verildi.

Keşan'da bisiklet turu

Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK), Keşan -  Mercan göleti bölgesinde bisiklet turu düzenledi.

DOÇEK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, bisiklet turunun ardından doğaseverler bir araya gelerek güzel vakit geçirdi.

Dernek üyeleri ayrıca hafta sonu Kalealtı köyüne doğru doğa yürüyüşü yaptı.

Katılımcılar, güzel havanın etkisiyle deniz ve orman manzarasını doyasıya seyretti.

DOÇEK Genel Sekreteri Nail Özkan, dernek faaliyetlerinin aralıksız sürdüğünü belirtti.

Bölgeyi ve doğa sporlarını tanıtmak ve sevdirmek için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Özkan, "Bu sayede birçok kişi doğa sporlarına merak saldı ve derneğimiz için gurur verici" ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi İpsala kongresi yapıldı

Saadet Partisi İpsala ilçe kongresi yapıldı.

Kongreye Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, İl Başkanı Ali Demirkıran,  Keşan İlçe Başkanı Ayhan Özkan, Havsa İlçe Başkanı Kemal Durkaya, Süloğlu İlçe Başkanı Nadir Konak, Merkez İlçe Başkanı Şaban Kaya, belediye başkan adayı Emin Başaran, delegeler ve üyeler katıldı.

Divan başkanlığına İl Başkan Yardımcısı Sinan Tekin'in seçildiği kongrede faaliyet ve hesap raporları okunarak ibra edildi.

Genel Başkan Yardımcısı İriş, kongredeki konuşmasında, Türkiye'nin batıya kuyruk olamayacağını savundu. İslam aleminin bir araya gelmesini temin etmek ve tüm mazlumlara sahip çıkmak gerektiğini vurgulayan İriş, şunları kaydetti:

"İslam ülkelerini işgal eden batı, şimdi yeni bir oyun oynuyor. Müslümanı Müslüman'a kırdırıyor. Libya'da, Suriye'de, Irak'ta kim kiminle savaşıyor. Müslümanlar birbirine girmiş durumda. Bu gruplara silah, para, askeri eğitim ve her türlü destek veriliyor ki birbirlerine büyük zararlar versinler.  Siyonizm ve emperyalist batı bu manzarayı kahvesini içerek keyifle seyrediyor. Şimdi aynı oyunu Türkiye'de oynamak istiyorlar. Biz Saadet Partisi olarak buna asla müsaade etmeyeceğiz.  Bu oyunları bozacağız. Türkiye bölgede yeniden ağabey rolünü üstlenmelidir. Özellikle komşularımız Suriye ve Irak'la çok güçlü işbirliği yapmalıyız. Barışı ancak biz sağlayabiliriz."

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen seçimde İpsala İlçe Başkanlığına Can Ertuğrul seçildi.

Kaynak: AA / Yerel

Ayhan Özkan Keşan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title