Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

İl genel meclisi, meraların kiralanma kosunu ele aldı.

Edirne İl Genel Meclisi, şubat ayı toplantısında meraların kiralanmasını ele aldı.

CHP Enez İl Genel Meclisi Üyesi Şenol Kılıç, toplantıda yaptığı açıklamada, meraların köylünün ortak malı olduğunu söyledi.

Mera Kanunu niteliğindeki değişiklikler sonucu ıslah amaçlı kiralama kiralama uygulamalarına geçildiğini ifade eden Kılıç, "Tarım il müdürlüğümüzden aldığımız bilgilere göre, kent dışından bazı şirketlerin mera kiralama taleplerinin olduğunu öğrendik. Taleplerin bu yılın 6. ayından sonra değerlendirmeye alınacağını biliyoruz" dedi.

AK Parti İpsala İl Genel Meclis Üyesi Özcan Tosun da meraları kiralayacak şirketlerin bu kararından bir an önce vazgeçmesi gerektiğini kaydetti.

İpsala'da kan bağışı kampanyası

İpsala'da, Türk Kızılayı ve İpsala Belediyesi işbirliğinde kan bağış kampanyası düzenlendi.

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, kan ve organ bağışının önemli olduğunu söyledi.

Türk Kızılayı ile çalışma yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Kerman, şunları kaydetti:

"Türk Kızılayı Edirne Şube Başkanı ile görüştüğümüzde Trakya'da bir günde toplanan kan bağışı rekorunun 96 kişi olduğunu öğrendik. Biz de bunu geçerek rekor kıracağız dedik. İlçe halkımızın yoğun katılımı ile toplam 103 kişi kan verdi. Yeni rekorun sahibi olduk. İnsan hayatı için çok önemli olan kan kampanyasına bu ilgiyi gösteren İpsala halkına teşekkür ediyorum." - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Türk Kızılayı İpsala Enez Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title