Haberler

Türk-Eğitim-Sen Edirne Şubesi, Sesini Grevle Duyurmaya Çalıştı

Güncelleme:

Türk Eğitim-Sen Edirne Şube Başkanı Hakan Yıldız, eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının tırpanlanmasını protesto ettiklerini söyledi.

Türk Eğitim-Sen Edirne Şube Başkanı Hakan Yıldız, eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının tırpanlanmasını protesto ettiklerini belirtti.

Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, milli eğitimde ayrımcılık kokan uygulamalara "dur" dediklerini savundu.

Akademik zam sözü verilmesine rağmen bu sözün arkasında durulmadığını savunan Yıldız, şunları kaydetti:

"Bugün, eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının tırpanlanmasının, öğretmenlerin itibar kaybetmesine neden olan uygulamaların, çalışanlara enflasyon farkını dahi çok görenlerin, gelir dağılımındaki adaletsizliğin protesto edildiği gündür. Bugün tüm Türkiye genelinde sendikacılığın evrensel asgari standartlarını karakterinde taşıyan bütün sendikaların da desteğiyle iş bırakıyoruz. Okullarımızda bugün ziller çalmıyor, eğitim çalışanları işbaşı yapmıyor."

Saadet Partisi il divan toplantısı

Saadet Partisi İl Başkanı Ali Demirkıran, "Çelikleşme ve Seçime Hazırlık Hamlesi" kapsamında ülke çapında tüm il teşkilatlarında il divan toplantıları düzenlendiğini belirtti.

Demirkıran, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de ve dünyada yaşanan her olayın Saadet Partisi'ne olan ihtiyacı ve Milli Görüş'ün gerekliliğini daha fazla ortaya çıkardığını savundu.

Saadet Partisi'nin sevgi, huzur, barış ve kardeşliği, insan hakları ve özgürlükleri, adalet ve hak anlayışını, refah ve kalkınmayı, izzet onur ve saygınlığı saadetin beş temel unsuru olarak gördüğünü ve bu güzelliklerin gerçekleşmesi için çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Demirkıran, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımız tüm ülke çapında genişletilmiş il divan toplantıları planlamıştır. Bu toplantılar 'çelikleşme ve seçime hazırlık hamlesi' olacaktır. Edirne İl Teşkilatı olarak biz de tüm il ve ilçelerimizin yöneticileriyle bugün il divan toplantımızı yaptık."

Guatemala Büyükelçisi'nden ziyaret

Guatemala Büyükelçisi Lars Pira, Edirne'yi ziyaret etti.

Balkan İş Dünyası Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen organizasyona katılmak üzere Edirne'ye gelen Pira, Arslanzade üretim tesislerini gezdi.

Arslanzade Genel Müdürü Recep Dural'dan bilgi alan Pira'ya Kavala kurabiyesi, Hürrem Sultan lokumu, badem ezmesi, Kallavi ve Edirne'nin ünlü tava ciğeri ikram edildi.

Genel Sağlık Sigortası afişleri

Edirne SGK, genel sağlık sigortası konulu afişlerin dağıtımını tamamladı.

SGK'dan yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların genel sağlık sigortası bilincinin arttırılması için farkındalık faaliyetleri kapsamında SGK Genel Müdürlüğünce genel sağlık sigortasının önemini vurgulamak ve gelir testi sürecini tüm vatandaşlara tanıtmak amacıyla iki afiş tasarlandığı belirtildi.

Afişlerin asılmasına ilişkin kurum ve kuruluşlarla irtibata geçildiği ve bazı kurumların ziyaret edilerek afişler hakkında bilgi verildiği kaydedildi. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title