Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

Devlet eski bakanlarından Yalova, ETSO Meclisi'ne konuk oldu.

Devlet eski bakanlarından Yüksel Yalova, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclisi'ne konuk oldu.

ETSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ETSO'da gerçekleştirilen, ETSO Meclisi nisan ayı toplantısında eski bakanlardan Yalova, katılımcılara kamu ve özel sektör işbirliği konusunda bilgi verdi.

Yalova, kamu ve özel sektör işbirliği modelinin tarihsel gelişimi ve  tanımını vererek çeşitli kamu altyapı yatırımlarının bakım, işletme ve bazen yapım hizmetlerinin bir veya birden fazla özel sektör firması tarafından uzun dönemli sağlanması olduğunu söyledi.

Modelin kamu ve özel sektör arasındaki sözleşmeye bağlı olarak, kısıtlı bir süre zarfında karşılıklı risk paylaşımını temel alarak, hizmetin uzun bir döneme dayalı ortaklıkla yürütülmesi olduğunu ifade eden Yalova, "Kamu özel iş birliği özelleştirme, yap-işlet-devret, yap-kirala-devret, işlet-devret, işletme hakkı devri, imtiyaz ve restore et-işlet-devret'e kadar birçok farklı modelle gerçekleştirilebilir. Kısacası kamu özel ortaklığı devletin küçültülmesi ve kamu hizmetlerinin yapım ve finansmanında alternatif yöntemlerin elde edilmesidir" diye konuştu.

-Emniyet Müdürü Baştuğ, Gürkan'ı ziyaret etti

Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a ziyaret etti.

Gürkan'a yeni görevinde başarı dileyen Baştuğ, tebriklerini iletti.

Gürkan da, ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bende Türk Polis Teşkilatımızın 169.kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Sizlerin aracılığı ile de bugüne kadar geçen süre içerisinde görevlerini yapmakta iken şehit olan Emniyet Teşkilatı mensuplarına Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar, gazilerimize, emekli mensuplarımıza ve görev yapan tüm Emniyet Teşkilatına başarılı bir ömür diliyorum.Bu anlayışla görevlerini yerine getiren tüm emniyet mensuplarına özverili ve fedakarca çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

-LÖSEV'e katkı için kampanya başlattılar

Edirne Bahçeşehir Koleji öğrencileri "Ağlayan gözler neşeyle gülsün, ayrılan eller sağlıkla buluşsun" sloganıyla Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) yararına yardım kampanyası başlattı.

Saraçlar Caddesi'nde kurulan standa öğrencilerin yaptığı ürünler satışa çıkarıldı. Ardından okulda düzenlenen kermeste de velilerin yaptıkları yiyecekler satıldı. Kampanya kapsamında LÖSEV yararına düzenlenen yemektende elde edilen gelir vakfa bağışlandı.

Edirne Bahçeşehir Koleji Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Aysun Yiğitsoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerinin örnek davranışlarından dolayı kendileri ile gurur duyduğunu ifade ederek, geçen yıl da düzenledikleri farklı bir yardım etkinliğiyle Trakya Üniversitesi Çocuk Onkolojisi Bölümünü yenilediklerini belirterek oradaki çocuklarımızın yüzünü güldürdüklerini; bu yıl da LÖSEV'deki minik yavrulara destek olmaktan büyük bir kıvanç duyduklarını kaydetti.

-Ülkü Ocakları üyeleri, Baro'yu ziyaret etti

Edirne Ülkü Ocakları İl Başkanı Taner Albayrak ve yönetim kurulu üyeleri Edirne Barosu'nu ziyaret etti.

Baro Başkanı Özgür Yıldırım, makamında ağırladığı heyetin ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Albayrak da, demokrasi ve toplumsal huzurun teminatı avukatların, günlerini kutlamak istediklerini ve Baro Başkanı Yıldırım nezdinde tüm hukukçulara başarı dilediklerini iletti.

Daha sonra Albayrak, Yıldırım'a Osmanlı İmparatorluğu devlet arması tablosu armağan etti. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Yüksel Yalova Recep Gürkan Yerel Haberler

title