Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

Gazeteci yazar Mehmet Nuri Yardım, "Türk halkı olarak popüler yazarlara değer veriyoruz ama büyük edebiyatçılarımızı çabuk unutuyoruz" dedi.

Yardım, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Kültür Sohbetleri kapsamında Halk Eğitim Merkezi'nce düzenlenen "Unutulmayan Edebiyatçılar" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'de büyük romancı, hikayeci, şair ve tiyatro yazarlarının yetiştiğini söyledi.

Türk halkının yetiştirdiği değerlerin kıymetini bilmediğini savunan Yardım,

"Türk halkı olarak popüler yazarlara değer veriyoruz ama büyük edebiyatçılarımızı çabuk unutuyoruz. Safiye Erol da unutulan yazarlardan biri. 1964'de vefat eden Erol, 2001 yılında kitapları çıkınca tanınmaya başlandı. Kitaplarını okuyan yazarlar, Erol'un en az Halide Edip Adıvar kadar iyi bir romancı olduğu yorumlarını aktardı" diye konuştu.

Yardım, Mevlana ve Yunus Emre'nin unutulmayan edebiyatçılar ve yüzyıllar sonra bile insanlara ilham verecek kadar büyük şairler olduklarını kaydetti.

Mevlana'nın "Mesnevi" adlı eserinin Amerika'da en çok satan kitap olduğunu anlatan Yardım, "Mesnevi, rivayete göre İslam dünyasında da Kur'an-ı Kerim'den sonra en fazla satılan kitaptır. Bu durum Mevlana'nın tüm dünyaya hitap eden bir şair olduğunu gösteriyor. Yunus Emre de kendisinden sonra gelen yüzlerce şairi etkilemiş bir şahsiyettir" şeklinde konuştu.

Konferans, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

- Enez Kaymakamı Baysal-

(Fotoğraflı)

Enez Kaymakamı Fatih Baysal, "Enez yakın zamanda ülkemizin en gözde cazibe merkezlerinden biri olacak" dedi.

Baysal, Sultaniçe köyünde Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı 3 yıldızlı otelin açılışında yaptığı konuşmada, bölgede 2 otelin yapım aşamasında olduğunu ve Enez'i gelecekte daha büyük yatırımların beklediğini söyledi.

İlçenin turizm açısından zenginleşmesi ve gelişmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Baysal, şunları kaydetti:

"Özellikle Avrupa Birliği Uyum Kurulu çalışmaları ve Trakya Kalkınma Ajansı'nın projelerini yakından takip ederek ilçemizin gelişimine katkı sağlayacak projeler hazırlama çabasındayız. Tabi ki, bu çabalarımızın özel sektör tarafından da desteklenmesi gerekmektedir. Şu an itibariyle Sultaniçe köyü sahilinde bir otelimiz faaliyete geçmiş bir otelimizde Enez sahilinde yapım aşamasında ve bir otelimizin de yapımına en kısa sürede başlanacaktır.

Bu tür yatırımların yanında daha büyük yatırımların yapılmasını beklemekteyiz. Enez'in yakın zamanda ülkemizin en gözde cazibe merkezlerinden biri olacağını düşünüyorum."

- Keşan'da kurulacak pazar yerinin ihale sözleşmesi imzalandı-

(Fotoğraflı)

Keşan'da kurulması planlanan çok amaçlı pazar yerinin ihale sözleşmesi törenle imzalandı.

Keşan Belediyesi Köşk Düğün Salonun'da düzenlenen tören öncesinde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, projenin bir esnaf alışveriş merkezi olacağını söyledi.

Projenin, 23 bin 680 liraya ihale edildiğini beliren Özcan, "Pazar yerinin 700 iş günü içerisinde tamamlanmasını hedefliyoruz. 50 bin 935 metre kare alan üzerine kurulacak projede, belediye yeni hizmet binasıyla birlikte, 840 tezgahlı pazar alanı, 296 adet dükkan, 560 kişilik çok amaçlı salon, 749 araçlık otopark bulunacak" diye konuştu.

Törene katılan CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan da projenin Trakya'da İller Bankası tarafından kredilendirilen en büyük projelerden biri olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile proje ihalesini alan Maktaş AŞ adına Abdurrahman Gündüz ve Orhan Alkan ihale sözleşmesini imzaladı.

-Trafik kazası: 1 yaralı

(Fotoğraflı)

Keşan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.

Aykut Turşuçu'nun (53) kullandığı 22 FF 374 plakalı otomobil, orman fidanlığı mevkisinde yol kenarındaki refüje çarparak devrildi.

Sürücü Turşucu çevredekilerin yardımıyla özel bir hastaneye kaldırıldı.

Turşucu'nun hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Muhabir: Ekip / Cihan Demirci

Yayıncı: Kemal Kaymak - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Nuri Yardım Keşan Enez Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title