Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

Bulgaristan'ın kuzey batı bölgesi belediye başkanları ve din adamlarından oluşan heyet Edirne Belediyesi'ni ziyaret etti.

Bulgaristan'ın kuzey batı bölgesi belediye başkanları ve din adamlarından oluşan heyet Edirne Belediyesi'ni ziyaret etti.

Edirne Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır, başkanlık makamında kabul ettiği ziyarette Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm de eşlik etti.

Bulgaristan Vidin Müftüsü Necati Ali Ali, Bulgaristan'ın Kuzey Batısı'nda yer alan Belogradcik, Dimovo, Valçedrim ve Virşeş belediye başkanları ve belediye başkan yardımcıları ile bu bölgelerdeki metropolitlerin, iki ülke arasındaki kültürel, ekonomik ve dini iş birliğini arttırmak istediklerini söyledi.

Belogradcik Belediye Başkanı Boris Nikolov da bölgelerinde 60 bin dönüm boş tarım alanının bulunduğunu, buraların değerlendirilmesi için Edirne'den yatırımcıları beklediklerini söyledi.

Nikolov, "Buralar hem tarıma uygun hem de hayvancılığa müsait. Yatırımcılarınızı buralarda görmek istiyoruz. Biz kendilerine her türlü yardımlar yapacağız. Hükümetimiz de tarım ve hayvancılık konusunda teşvikler yapıyor." dedi.

Edirne Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek "Bu coğrafya aslında medeniyetlerin beşiğidir. Bizlerde bu medeniyetlerin fertleriyiz. Dünyanın merkezi bizim yaşadığımız coğrafyadır, bu topraklardır. Neden dersek; dünyanın bütün yönelimlerini bu coğrafyada yaşayan topluluklar çizmiştir. Bu coğrafyanın da önemli kentlerinden birisi de Edirne'dir. Traklar, Romalılar, Makedonlar, Bizans ve Osmanlı bu coğrafyada kültürlerini yaşamış topluluklardır. Bizler Edirne insanları olarak bütün bu kültürleri benimsemiş ve kabul etmiş insanlarız" diye konuştu.

- Havsa Belediyesi'ne ziyaret

Edirne Ticaret Borsası (ETB) Başkanı Özay Öztürk, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin'i ziyaret etti.

Tekin, 17. Havsa Tarım Aletleri ve Hayvancılık Festivali'ne katkılarından dolayı Öztürk'e plaket vererek desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Öztürk'te Tekin'e teşekkür ederek ilçeye olan desteklerinin süreceğini belirtti.

-Hüseyin Pehlivan güreşleri

Edirne Belediyesi Güreş takımı; Tekirdağlı Pehlivan Hüseyin Alkaya adına düzenlenen Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri'nden madalyalarla döndü.

Edirne Belediyesi Güreş Takımı; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Güreş Federasyonu iş birliği ile Tekirdağlı Pehlivan Hüseyin Alkaya adına düzenlenen Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri'nden; madalyalarla döndü.

23 Eylül 2017 Cumartesi Günü düzenlenen Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri'nde; Edirne Belediyesi Güreşçileri birçok boyda farklı derecelere imza attılar. Teşvik 2 Boyu'nda Doğuş Pınarbaşı 1.lik madalyasını göğüslerken, Tozkoparan Boyu'nda Emre Ertan 3.lük madalyasının sahibi oldu. Deste Küçük Boy'da Arda Ağıç 2. olurken; Küçük Orta Büyük Boy'da Ufuk Yanık 1.lik kürsüsünün sahibi oldu.

Kaynak: AA / Güncel

Edirne Belediyesi Emrullah Üzüm Bulgaristan Havsa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title