Haberler

Edirne'deki Şiddetli Yağış

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı: ''Mahsur kalan 5 kişi, Edirne İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince kurtarıldı''

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD), Edirne'de sabaha karşı başlayan şiddetli sağanak sebebiyle arazide, ağaçlarda ve araçlarında mahsur kalan 5 kişinin kurtarıldığı bildirildi.

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, AFAD ekipleri, su baskını olan bölgelerde 3 bot, 12 personelle yürüttükleri arama ve kurtarma çalışmalarında 4 kişiyi kurtardı. Uzunköprü Değirmenci yolunda şiddetli akan su sebebiyle aracında mahsur kalan 1 kişi de AFAD'ın Genelkurmay'a çektiği mesaj sonrası görevlendirilen helikopterle kurtarıldı.

Yağış dolayısıyla Kırcasalih-Uzunköprü yolu ile Çakmak-Sığırcılı köy yolu ulaşıma kapandı, Uzunköprü ilçesine bağlı Aslıhan köyündeki bir kerpiç ev yıkıldı. Can kaybının olmadığı şiddetli yağışlarda özellikle Uzunköprü ilçesinde ev ve iş yerlerinin bodrum katlarında su baskınları meydana geldi. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Uzunköprü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title