Haberler

Edirne'deki Protesto Eylemi Davası

Tutuksuz 5 Sanığın 'İnanç, Düşünce ve Kanaat Hürriyetinin Kullanılmasını Engelleme' Suçlamasıyla Yargılanmasına Devam Edildi

Edirne'de, basın açıklaması yapmak isteyen grupla çevredekiler arasında yaşanan arbedede yer aldıkları iddia edilen tutuksuz 5 sanığın 'inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' suçlamasıyla yargılanmasına devam edildi.

Geçen yılın aralık ayında, tutuklanan arkadaşlarına destek vermek amacıyla Edirne'de açıklama yapmak isteyen Edirne Gençlik Derneği üyeleri ile bazı kişiler arasında çıkan arbedede yer aldıkları iddiasıyla haklarında dava açılan ve tutuksuz yargılanan 5 kişinin duruşmasına 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmada, tutuksuz sanıklar A.G, T.F, S.K, V.A. ile müştekiler Y.F, S.K, U.K. ve avukatlar hazır bulundu.

Savcı Mehmet Müsebbih Ergin, olay sırasındaki görüntülerin izlenerek, haklarında kamu davası açılan 5 sanığın dışında olayla ilgisi olduğu belirlenen kişilerin kimliklerinin tespit edilip, gerekirse bu davayla birleştirilmesini talep etti.

Müşteki avukatlarından Ebru Timdik'in, olay görüntülerinde sanıkların başka görüntülerde yer alıp almadıklarının tespiti için, sanıkların yandan fotoğraflanması talebine, savcı Ergin, 'gördüğümüzü tanımayacak kadar daha yaşlanmadık' cevabını verdi.

Mahkeme Başkanı Mehmet Sami Haznedar, olay görüntülerinin emniyetin ilgili birimlerine gönderilerek, sanıkların dışında olayla ilgisi bulunan kişilerin kimliklerin tespitinin yapılıp müzekkere yazılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Duruşma sırasında adliye çevresi ve içerisinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Ekipler, adliye bahçesinde herhangi bir olay ihtimaline karşı hazır tutuldu.

- MAHKEMENİN ARDINDAN BASIN AÇIKLAMASINA TEPKİ

Edirne Gençlik Derneğine üye yaklaşık 10 kişilik grup, Edirne Adliyesi önünde 'Linçler AKP politikası, linççiler cezalandırılsın' yazılı pankart açarak bir süre slogan attı. Daha sonra dernek üyesi Gökhan Aytaç okuduğu basın açıklamasında, 'Amerika defol dedikleri için tutuklanan' arkadaşlarına özgürlük istedikleri basın açıklamaları sırasında 'linçle' karşılaştıklarını öne sürdü.

Basın açıklamasının ardından grubun adliye bahçesinden çıkışı sırasında, bir kadın, 'Bu ülke cennet gibi, Türkiye'nin kıymetini bilin. Sokaklara çıkarak gösteriler yapmayın' şeklinde tepki gösterdi.

- OLAY-

Edirne Gençlik Derneği üyesi bir grup, 27 Aralık 2009'da tarihinde PTT Edirne Başmüdürlüğü önünde basın açıklaması yapmış ve tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istemişti. Bu yönde imza kampanyası yürüten gruba çevrede toplanan bir grup tepki göstermiş ve kalabalıktan birkaç kişinin, protesto eylemi yapanların üzerine yürümeleri üzerine kavga çıkmıştı. Kavga sırasında protesto eylemi yapan gruptan bazı kişiler hafif yaralanmıştı.

(BAR-RC-İC) - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title